İnce şah çekti!

İnce şah çekti!
Kemal Kılıçdaroğlu'yla yaptığı görüşmenin ardından açıklama yapan İnce, genel başkanlık talebini yineledi. İnce Kılıçdaroğlu'na “Olağanüstü kurultayı toplamasını ve onursal genel başkan olmasını teklif ettim. Teklifime 'hayır' derse örgüt kendisi çözer” teklifinde bulunduğunu açıkladı. Kılıçdaroğlu ise İnce'nin açıklamalarını 'nezaketsizlik' olarak değerlendirdi.

Muharrem İnce, seçimden 8 gün sonra CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından Meclis'te gazetecilerin karşısına çıktı. İnce, gazetecilerin "Size bir teklif geldi mi?" sorusu üzerine, "Kılıçdaroğlu bana bir teklifte bulunmadı ama ben ona bir teklifte bulundum. Ben şöyle söyledim; Sayın genel başkana, büyük bir devlet adamlığı yaptığını, İYİ Parti’ye 15 vekil göndermeden başlayan ve kurultayda kendisine rakip olmuş birini cumhurbaşkanı adayı yaparak milletin gönlünde taht kurduğunu, bu devlet adamlığının devam etmesi gerektiğini, kendisiyle bir yarışın, rekabetin içinde olmak istemediğimi ama milletin de bu cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında duyduğu, gördüğü, yaşadığı bir umut var, bunu kaybetmememiz gerektiğini ve kendisi isterse olağanüstü kurultayı kendisi toplayarak benim genel başkan olabileceğimi, kendisinin onursal genel başkan olacağını ve bir abi kardeş ilişkisi içerisinde kendisi grup başkanı olarak parlamentodaki çalışmaları yürüteceğini ve benim de genel başkan olarak Edirne'den Ardahan'a çalışacağımı, partiyi seçime hazırlayacağımı. Böyle bir teklifte bulundum" açıklamasını yaptı.

Örgütün kendisi çözer
Kılıçdaroğlu'nun evet ya da hayır demediğini belirten İnce, "Kendi takdiridir. Kendisi hayır derse ben imza toplamayacağım. Hayır derse örgüt kendisi çözecektir bu işi. Genel kurulu toplarsanız genel başkan olarak CHP'nin başında ben, Onursal Genel Başkan olarak da siz olabilirsiniz diye bir teklif götürdüm kendisine. Ben bu teklifi yaptım. Ben sadece teklifimi söyledim" dedi.

Rakibi olmayacağım
Muharrem İnce, seçimden hemen sonra yaptığı açıklamada da  "Ben kurultay istemeyeceğim, kesinlikle böyle bir talebim olmayacak. Ama CHP örgütleri göreve davet ederse, kendisi (Kılıçdaroğlu) de ‘Ben ayrılacağım’ derse, hazırım. Ama burası çok önemli. Sakın yanlış bir şey yazılmasın: Ben karşısına çıkıp rakip olmayacağım" ifadelerini kullanmıştı.

Bu siyasi nezaketsizlik
Muharrem İnce'nin basına açıkladığı teklif hakkında açıklama yapan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Özel bir yemekti, bağlamından koparılması siyasi  nezaketsizlik” tepkisini gösterdi.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesinden sonra yaptığı açıklamaya CHP Lideri'nden tepki geldi. Kılıçdaroğlu, "Özel bir yemekti, bağlamından koparılması siyasi nezaketsizlik" yorumunu yaptı. CHP Sözcüsü Bülent Tezcan da kurultayın gündemlerinde olmadığını söyledi. Bu gelişmelerin yanı sıra CHP MYK'nın da yarın saat 11:00'de toplanacağı açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.