Innovia 4'te yılan hikayesi!

Innovia 4'te yılan hikayesi!
Kısa bir zaman önce Esenyurt Belediyesi önünde eylem yapan ve “Hak hukuk adalet” şeklinde slogan atan Innovia 4 konut mağdurları Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt'la bir araya geldi. Sürece dair vatandaşları bilgilendiren Bozkurt, yarım kalan projenin yeniden başlayabilmesi için gereken tüm girişimleri yaptıklarına dikkat çekerek, “Bir an önce evlerinize kavuşmanız için üzerimize düşen tüm çalışmaları yapıyoruz” dedi

Innnovia 4 projesinde 4 bin kişi mağdur edildi. Toplamda ise Esenyurt’ta 30 bin konut mağduru bulunuyor. 2015 yılında bitirilmesi öngörülen Innovia 4 projesinde evler hâlâ teslim edilmedi.

Konutla Dolandıran Hak Sahipleri Platformu üyeleri Esenyurt Belediyesi önünde yaptığı açıklamayla, "Mağduriyetimiz giderilsin" dedi. Konut mağdurları adına Platform Başkanı Özlem Hanelçi açıklama yaptı. 4077 sayılı yasa ve sonrasında yürürlüğe giren 6502 sayılı yasa maddelerine dayanak yaparak Esenyurt’ta 30 bin tüketiciye konut firmalarınca maketten konut satıldığını söyleyen Hanelçi, “Bu konutlar, mahalle aralarında konut yapan müteahhitlerce değil, markalı konut üreten, televizyonda ve gazetelerde, ünlü sanatçılar, siyasetçiler ve medyatik simaların tanıtım kampanyaları ile tüketicilere pazarlanmıştır” diye konuştu.


Cevap alamıyoruz

Innovia 4 projesinden konut alan insanların yıllardır konutunu teslim alamadığını belirten Hanelçi, “Innovia projesinde Esenyurt Belediyesi adına eski belediye başkanınca kat karşılığı inşaat sözleşmelerine organizatör olarak belediye adına imza atılmıştır. 6502 sayılı yasa gereği projeden satışa başlanmadan çıkartılması gereken kat irtifaklı tapular çıkartılmamıştır. Kat irtifakı kurulması ile ilgili müracaat yetkisi arsa sahiplerindedir. Ya da arsa sahiplerinin vekalet verdiği firma veya organizatör kat irtifakı müracaatı yapmalıdır. Esenyurt Belediyesi arsa sahiplerinin firma ile yapmış olduğu sözleşmelerde organizatördür. Bu görev karşılığında Esenyurt Belediyesi proje arsasından yüzde 2 pay sahibi olmuştur. Bu arsa payının akıbeti konusunda ısrarlı sorularımıza rağmen yetkililerden net bir cevap alınamamıştır” dedi.


Görevinizi yapın

Hanleçi son olarak beledidye Meclis üyelerine seslenerek, “Belediyenin proje arsasının sahiplerinin organizatörü olduğu, ülkenin sayılı holdinglerinden birinin müteahhitliğini üstlendiği, sermayenin büyük kısmı hazineye ait olan bir bankanın tüketicilere temlik edilen hakların bulunduğu projenin arsasına ipotek koyarak firmaya kredi verdiği projenin, kat irtifakı müracaatı yapılmasına rağmen müracaatın hala sonuçlanmamış olmamasıdır. Tüketiciler sözleşme haklarını aramak için mahkemeye müracaat etmektedir. Kat irtifaklı tapular çıkmadığı için tescil talepleri mahkemelerce red edilmektedir. Esenyurt Belediyesini ve belediye meclis üyelerini görevini yapmaya davet ediyoruz. Eski yönetimin borçlarını ödemekle övünen belediye başkanımızın eski yönetimin vatandaşın mağduriyetine neden olan problemlerini çözmesini talep ediyoruz” talebinde bulundu.



Bozkurt bilgi verdi

Yapılan eylemlerin ardından Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, yarım kalan inşaatlar arasında yer alan Innovia 4 projesinin mağdurları ile makamında bir araya geldi. Bozkurt, sorunun çözümüne ilişkin yapılan çalışmalar hakkında mağdurlara bilgi verdi. Başkan Bozkurt, projenin sorunsuz bir şekilde yeniden başlayabilmesi için gerekli olan tüm çalışmaları hukuk çerçevesinde yaptıklarına dikkat çekti. Görüşmeye, İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve İmar Müdürü de katıldı.


DOSYA İBB'YE GÖNDERİLDİ

Esenyurt Belediyesi’nin konuyla ilgili gerekli olan tüm çalışmaları büyük bir titizlikle yaptığını savunan Bozkurt, projeye ait dosyanın incelenmesi ve onaydan geçmesi için İBB’ye yollandığını belirtti. Buradaki sürecin ardından da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan görüş isteneceğini belirten Bozkurt, Bakanlık onayının ardından dosyanın önündeki engellerin kalkacağını ifade etti. Bu süreçlerin sona ermeden projenin faaliyete geçemeyeceğini belirten Bozkurt, “Bir an önce evlerinize kavuşmanızı sizin kadar biz de istiyoruz. Arkadaşlarım, yaşadığınız mağduriyetin sona ermesi için aylardır özveriyle çalışıyor. Dosyayı belli bir aşamaya da getirdiler. Umuyorum ki bu süreç en kısa sürede tamamlanır ve evlerinize kavuşursunuz” dedi. BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.