İşçi taş mı yesin!

İşçi taş mı yesin!
Temel tüketim mallarına gelen zamlar sonrası alım gücü düşen işçilerin ücretleri de yüksek enflasyon karşında her geçen gün eriyor. Bosch, Beko, Renault ve Karsan gibi firmaların fabrikalarında çalışan metal işçileri de durumdan şikayet ederek, ortak bir açıklama yaptı. “Geçinemiyoruz” diyen işçiler, “Sürekli artan pahalılık bizi bitirdi. Sağlıklı beslenmeyi unuttuk. İşçi taş mı yesin, ne yesin, nasıl geçinsin?” sorusunu sordu

Türkiye'de her geçen gün artan pahalılık ve derinleşen ekonomik kriz karşısında birçok meslek grubundaki insanlar şikayetçi olduğu gibi metal işçileri de şikayetçi. Bosch, Beko, Renault ve Karsan gibi büyük şirketlerin fabrikalarında çalışan işçiler, aldıkları ücretlerin enflasyon karşısında eridiğini belirterek, ortak bir açıklama yaptı. “Ay sonunu getiremez olduk” diyen işçiler; “Bugün geldiğimiz nokta itibarıyle söylenebilecek en net şey şu ki; geçinemiyoruz. Sürekli artan pahalılık bizi bitirdi. Sağlıklı beslenmeyi, güzel şeyler giymeyi, sosyal aktiviteler yapmayı unuttuk. İşçi bu vaziyet içerisinde taş mı yesin, ne yesin, nasıl geçinsin?” sorusunu sordu.


TATİLİ BIRAK KAFEYE GİDEMİYORUZ

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) en büyük 500 şirket listesinde 12 milyar 711 milyon 727 bin liralık net satışıyla 46'ıncı sırada yer alan Bosch’da 9 yıldır çalıştığını anlatan bir işçi de, yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti. “9 yıldır burada çalışan bir işçinin alacağı en yüksek maaş en fazla 6 bin lira diyen” işçi; “Benim bir çocuğum var, evim kira değil, buna rağmen zor geçiniyorum. Kirada olanlar için her şey daha bir zor” dedi. Renault'ta çalışan bir başka işçi ise “ Eskiden borcu olan dillendirmezdi pek ama şimdi herkesin borcu olduğu için rahat rahat anlatıyor. Tatil olayı birçok kişi için hayal. Bırakalım tatili kafede bile oturmaya gelmiyor, insanların sosyal hayatı bitti” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.