İSKİ, Romanları sokakta bıraktı!

İSKİ, Romanları sokakta bıraktı!
Çatalca'nın Bahşayiş Mahallesi'ndeki Roman vatandaşlar İSKİ'nin evlerini yıkması sonrası kış öncesi sokakta kaldı. Yalnız bırakıldıklarını ifade eden vatandaşlar "Sadece Romanların evlerini yıktılar. Yıkım kararı olan zenginlerin evlerine kimse dokunmadı" diyerek adaletsiz davranıldığını iddia etti.

Çatalca'nın Bahşayiş Mahallesi'nde bulunan ve uzun yıllardan beri yıkım kararı bulunan evler kış öncesi İSKİ tarafından yıkıldı. Kendilerine yer gösterilmediğini belirten vatandaşlar, "Bizi bir yere yerleştirsinler. Ya da desinler ki alın size burası, bizler de gerekirse çadır kuralım. Çoluk çocukla biz nerelere gidelim? Büyükşehir'in, İSKİ'nin kapısında mı yatalım  Bizimle beraber yıkım kararı bulunan zenginlerin evlerine neden dokun muyorlar? Bizim günahımız Roman olmak mı? Cumhurbaşkanımız bize sahip çıksın" çağrısında bulundu.

Hiç kimse bize evini kiraya vermiyor!
Türkiye'de yaşayan mülteciler kadar değerleri olmadığını öne süren Romanlar, "Bu vatanı korusun diye, evlatlarını askere gönderenler biziz. Bir tanemizin çocuğu şu an asker, evimizin yıkıldığından haberi yok. Roman mısın? Evini başına yıkarız. Bu mudur adalet? Biz şimdi ne yapacağız? Kimse bize evini kiraya da vermiyor. Bir şeyler yapılsın Allah aşkına sokakta kaldık. Buradan hükümete, İBB'ye ve Çatalca Belediyesi'ne çağrıda bulunuyoruz" tepkisini gösterdi. Evleri yıkılanlar arasında felçli bir vatandaşın da olduğu öğrenildi.

Bahadır Sügür

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum