İsrafın adresi yok! Sarıyer Belediyesi'nden rekor...

İsrafın adresi yok! Sarıyer Belediyesi'nden rekor...
İsraf tartışmaları devam ederken CHP'li Sarıyer Belediyesi'nin 3 yıllık araç kiralama ihalesinin bedeli dudak uçuklattı. Küçükçekmece Belediyesi'nin kiralık araç sayısını artırmasının ardından Sarıyer'de de 8 Ağustos'ta yapılan sözleşme ile 130'u sürücülü, 233 kiralık araç için belediyenin 98 milyon 427 bin TL ödeyeceği ortaya çıktı

Araca en çok ücret ödeyen belediye
Sarıyer Belediyesi'nin 8 Ağustos'ta yaptığı araç kiralama ihalesi için 32 firma şartname alırken 3 geçerli teklif verildi. Fakat ihaleyi daha önce belediyeden birçok kez ihale alan SÖZKUR isimli şirket kazandı. Sarıyer gazetesinin haberine göre 130'u sürücülü, 233 kiralık araç için çıkılan kiralama ihalesi rekor bir bedelle tamamlanırken, sözleşme yapılan firmaya 3 yıllığına 98 milyon 427 bin lira ödeneceği ortaya çıktı. Bu ihale sonrasında Sarıyer Belediyesi, Türkiye’de kiralık araçlara en çok para ödeyen ilçe belediyesi oldu. 3 yılı kapsayan ihalenin hizmet süresinin 1 Ekim 2019’da başlayacağı ve 30 Eylül 2022’de biteceği açıklandı.

2019 bütçesinin yüzde 25'i kiralamaya gitti
2019 yılı bütçesi 409 milyon olarak belirlenen Sarıyer Belediyesi'nin 3 yıllığına yaklaşık 100 milyonluk araç kiralaması tartışmalara neden oldu. Seçim sürecinde ve sonrasında sık sık israf vurgusu yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, partilisi Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'e nasıl bir tepki göstereceği şimdiden merak edilmeye başlandı. Dudak uçuklatan araç kiralama ihalesinin Sarıyer CHP örgütü içinde de tartışmaya neden olduğu öğrenildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.