İstanbul'a özel tedbir!

İstanbul'a özel tedbir!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul Valiliği'nde açıklamalarda bulundu. "İstanbul'daki artışın öne çıkan nedenlerinden biri tedbirlerin gevşetilmesi diğeri ise kış sebebiyle İstanbul'a yoğun dönüşlerdir" diyen Bakan Koca "Otobüs, metrobüs, metro ve tramvay seferlerine ek seferler konması, saat düzenlenmesi yapılması gündeme getirilmiştir" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul Valiliği'nde yerel yöneticilerle bir araya geldi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İBB Sekreteri Can Akın Çağlar, 39 ilçenin belediye başkanı ve Sağlık Bakanlığı yetkililerinin hazır bulunduğu toplantıda, İstanbul'da artış gösteren vaka sayıları ve alınacak tedbirler ele alındı. 3 saat süren toplantının ardından konuşan Koca, "Geçen hafta içinde son 1 ayın ortalamasına göre 28 ilçede artış yüzde 50'nin üzerindedir. Nüfusun büyük kısmını oluşturan, riski sabah akşam göğüsleyen işçi, memur çalışan kesimin işe aynı saatte gidip aynı saatte dönmesinin mümkün mertebe önlenmesini amaçlıyoruz. Artışın öne çıkan nedenlerinden biri tedbirlerin gevşetilmesi, diğeri ise kış sebebiyle İstanbul'a yoğun dönüşlerdir" dedi.


TOPLU TAŞIMAYA, PAZARLARA MÜDAHALE EDİLECEK

Toplu taşıma, pazar yerleri ve alışveriş ortamlarına müdahale edileceğini belirten Koca, "Toplu taşımada risk devam ettikçe, istediğimiz düzeyde başarılı olamayız. Otobüs, metrobüs, metro ve tramvay seferlerine ek seferler konması, saat düzenlenmesi yapılması gündeme getirilmiştir. İstanbul'un bir diğer zorluğu sosyal mesafenin korunamadığı semt pazarları ve çeşitli alışveriş mekanlarında yaşıyor. Bu süre zarfında ise sizlerden tedbirlerden yana fedakarlık istiyoruz. Bu destek için sizden kuralcı olmanızı istemek zorundayım. Maske, sosyal mesafe ve temizlik. Bu üç kuralın yanı sıra, hayatımızı disipline sokmamız gerekiyor. Kalabalık ortamlardan kaçınmamız gerekiyor. İzolasyonda olanlar evlerinden ayrılmasın" uyarısını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.