İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde tetikçi kavgası

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde tetikçi kavgası
Ekrem İmamoğlu'nun İBB'ye ait mülklerin AK Partili ilçe belediyelerine devrini veto etmesinin ardından konu yine meclise geldi. CHP'li Tarık Balyalı, İBB Teftiş Kurulu'nun yaptığı inceleme sonucu 50 konutun usule uygun olmadan bir takım kişilere verildiğinin ortaya çıktığını söyledi. AK Partili Muhammet Kaynar ise İBB Teftiş Kurulu müfettişlerinin tetikçi olduğunu söyleyerek, "Uydurup, uydurup yazıyorlar, müfettişlere pirim verildiğini biliyoruz" iddiasında bulundu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Meclisi’nde ocak ayında AK Parti-MHP grubunun çoğunluğu ile alınan büyükşehir belediyesine ait mülklerin AK Partili ilçe belediyelerine devri kararlarını da içeren 8 kararı veto etmişti. İmamoğlu'nun veto ettiği, içinde tahsis kararları da bulunan 8 karardan 4'ü gündeme alınarak yeniden görüşüldü. CHP'li Meclis Üyesi Filiz Öztürk Çelik, "Bir yıldır, konutların kimlere verileceği belli değil gerekçesiyle reddediliyor. Mevcut boş olan konutlar tahsis edilmediğinden atıl kalıyor, çürümeye terk ediliyor" dedi. AK Partili Muhammet Kaynar da meclisin yetkisinin başkana devredilemeyeceğini belirterek, "Konutların kimlere tahsis edileceğine ilişkin belgeleri bir yıldır göndermediler” ifadelerini kullandı.


İBB MÜFETTİŞLERİ UYDURUP UYDURUP YAZIYORLAR

CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı da belediye meclisinin denetim yetkisinin olduğunu, soru önergesi vererek bilgi alınabileceğini söyledi. Sosyal konutların kimlere tahsis edilebileceğinin yasalarla belirlendiğini vurgulayan Balyalı, "İBB Teftiş Kurulu'nun sınırlı bir incelemesi oldu. Yaklaşık 50 tane konutun hiçbir şekilde usule uygun olmadan bir takım kişilere verildiği raporla sabit bir şekilde ortaya konulmuş. Tahsislerin iptaline ilişkin yazı yazılmış savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Raporu okuyunca hayretler içerisinde kaldım" dedi. AK Partili Kaynar ise İBB Teftiş Kurulu müfettişlerinin “tetikçi” olduğunu söyleyerek, "Uydurup, uydurup yazıyorlar, pirim verildiğini biliyoruz müfettişlere" iddiasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.