İstanbul için söz verdiler

İstanbul için söz verdiler
CHP tarafından tekrar aday gösterilen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün Worldpoint’te düzenlenen Proje Tanıtım Töreni’nde konuştu. “Yatay yapılaşmayı ve mutluluk şehrini örnek almak istiyorlarsa Büyükçekmece’ye bakabilirler” diyen Akgün, “Beton kaybetti, yeşil kazandı, Büyükçekmece kazandı” ifadelerini kullandı

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından tekrar aday gösterilen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün Worldpoint’te düzenlenen Proje Tanıtım Töreni’nde yüzlerce Büyükçekmeceliyle bir araya gelerek, seçim kampanyasını başlattı.

İnsan sevgisini unutmayacağız
2019 - 2024 döneminde Büyükçekmece’de hayata geçirilecek projeleri, "Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Proje" başlığı altında açıklayan Belediye Başkan Dr. Hasan Akgün, "Beni tekrar partimden aday gösteren genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ve parti teşkilatıma sonsuz şükranlarımı arz ediyorum. Bugüne kadar Büyükçekmece’de bütün belediyecilik hayatımda milletimize, şehrimize hizmet edip başarılı olabildiysek bunda en büyük destek halkımızdır. 31 Mart seçimlerinin sıradan bir belediye seçimi olmadığını ülkenin geleceği bakımından çok önemli olduğunu belirtmemiz lazım. Belediyecilik insan hayatını kolaylaştırma sanatıdır. İnsanları ve canlıları mutlu etme sanatıdır. Biz bu felsefeyle yıllardan beri durmadan usanmadan çalışıyoruz. 31 Mart seçimleri demokrasinin oturması ve daha aydınlık bir yolda yürümemiz için bir vesile olacaktır. Bize Cumhuriyeti ve demokrasimizi hediye eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün atalarımızı yapmış ve yapacağımız büyük hizmetlerle yüceltmek durumundayız. Vatandaşımıza hizmet ederken demokrasiyi ve insan sevgisini unutmayacağız" dedi. 

Odak noktasında insan var
Ak Parti adayı Mevlüt Uysal’ın 'bize oy verenlere hizmet vereceğiz" şeklinde sözler sarf ettiğini dile getiren Başkan Akgün, "Biz öncelikle bize oy verenlere hizmet vereceğiz düşüncesini asla barındırmayacağız. Biz herkesle omuz omuza birlik, beraberlik ve sevgiyle yürüdük bu yollarda. Hizmet yolunda yürürken herkesi mutlu etmenin yollarını arayacağız. Biz insanız, bütün projelerimizin odak noktasında insan vardır. Projelerin bir kısmını başlattık. İstanbul’da ısrarla aranan her şey var projelerimizde. Projelerimizde hep yeşil vardı, insan vardı, çocuk vardı. İnsanoğlu yaşarken toprakla ilişkisini keserseniz o insan mutlu olamaz. Yatay yapılaşmayı ve mutluluk şehrini örnek almak istiyorlarsa Büyükçekmece’ye bakabilirler. Beton kaybetti, yeşil kazandı Büyükçekmece kazandı. Bunlar sıra dışı projelerdir. Projeler sayesinde binlerce gencimize iş bulacağız. İstanbul’u biz alacağız. 39 ilçe belediye başkanıyla partisini ayırmaksızın İstanbul’a insan onuruna yakışan hizmetler yapmaya devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bugünden itibaren çok daha örgütlü şekilde sokağa iniyoruz. Hedefimiz 31 Mart’ta İstanbul’u alarak yeni sosyal belediyeciliği başlatmak olacaktır" ifadelerini kullandı.

Halinize şükredeceksiniz
Salonu dolduran partililer tarafından uzun süre alkışlanan CHP'nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu ise "Büyükçekmece Beledidye Başkanı Hasan Akgün'ün projelerini izledik. Bu projelerin odağında insan var. Rakibimiz olarak görülenler bu projeleri hayal dahi edemez" dedi. İstanbul'un her yerini gezdiğini ifade eden İmamoğlu, "Üzülerek bir şey söyleyeceğim: 25 yıldır yönettikleri ilçeleri gördüm. İnanın öyle bir fakirlik öyle bir yoksulluk var ki şaşırırsınız. Aynı kentte yaşıyoruz ama bu şehirde böyle sokak böyle mahalle var mı dersiniz. İstanbul'da büyük bir eşitsizlik ortaya konulmuş. İstanbul'un bir bölümünü ihya etmeye çalışırken hem oy aldıkları hem de hiç hizmet etmedikleri büyük bir mağdur kesimi yaratılmış. Kıymetini bilin diye size tavsiye ediyorum; Bir gün Büyükçekmece'den çıkın birkaç çevre ilçeyi ziyarete gidin. Esenyurt'a Bağcılar'a Başakşehir'e gidin. İnanın halinize şükredeceksiniz" dedi. 

Görecekisiniz bunu başaracağız
Konuşmasını, “Hep birlikte İstanbul'un bu adil olmayan görüntüsünü tersine çevireceğiz. Görecekisiniz bunu başaracağız” şeklinde sürdüren İmamoğlu, "İstanbul'un kaynağı var. Üretebilecek insanı da var. Hep birlikte üretmenin ne kadar güzel olduğunu tüm İstanbul'a hissettireceğiz. Aynen Hasan Akgün gibi, aynen diğer belediye başkanlarımız gibi. İstanbul'da 14 CHP'li belediyenin ortaya koyduğu başarıyı kaymak tabakası olarak adlandıranlar aslında mağdur ettikleri insanları da açığa çıkarıyorlar” ifadelerini kullandı.

Yeni bir dönem başlatacağız
AK Parti'nin Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal'ı da eleştiren İmamoğlu, “Büyükçekmece'ye İBB başkanlığı yapmış birisi geldi aday oldu. Metro vaat ediyor. İnanıyor musunuz? Bence inandırıcı değil. Zaten inanmayın o akıl, 'bana oy vermeyene hizmet etmeyeceğim' diyen akıl. Hasan Akgün benim ağabeyim... Diğer ağabeylerim Cem Kara ve Özcan Işıklar da burada oturuyor. Esenyut'u kurtaracak Kemal Deniz Bozkurt da burada. Biz hizmete ilk başta bize oy vermeyenlerden başlayan bir anlayışa sahibiz. Hasan Akgün hep böyle yaptı. Demokrasiyi, saygıyı, sevgiyi bu kente biz kazandıracağız. 
Bu anlayış tüm Türkiye'ye yansıtacağız. 39 ilçede de iddialıyız. Bugüne kadar insanları vaatlerle aldatan anlayışa dur diyecek olan sizlersiniz. Hep birlikte dur diyeceğiz, yeni bir dönemi başlatacağız" şeklinde konuştu.

En güzel örnek Hasan Akgün
1991 yılından beri Beylikdüzü'nde yaşadığını ifade eden İmamoğlu, “Bir şehre kısa bir süre dahi dokunduğunuzda o şehri nasıl değiştirdiğinizi göreceksiniz. Bunun birçok örneği var. İyi yerel yöneticiler iyi şehirler yaratır. İşte bunun örneği sayın Hasan Akgün'dür. Büyükçekmeceliler bolca alkışalamalıdır kendisini. 2007'den beri Beylikdüzü metrosunu her seçimde vaat eden bir anlayış var. Projesi 2003'te bitmiştir. Ben de o vaadi sürekli dinledim ama ikna olmadım. Sene 2019 hala metro gelecek diyorlar. 2007'den günümüze bu hat üzerindeki nüfus 1 milyon 100 binden 2 milyon 700 bine ulaştı. Dolayısıyla bu kente hizmet edemeyecek, sadece kendine hizmet edecek bir anlayışa sahipler” diye konuştu. 

Seçmene nutuk atmayın
Törene katılan partililere tavsiyelerde de bulunan Ekrem İmamoğlu, “Lütfen seçmenle konuşun. Seçmeni dinleyin. Seçmene nutuk atmayın. Toplumun hiçbir kesimi ile bizim aramızda uzaklık olması mümkün değil. Karşınızdakinin yanlışını düzeltmeyin. Siz ona doğrularınızı anlatın. İşiniz zaten kolay; sayın Hasan Akgün'ü anlatacaksınız. Size bir kolaylık daha söyleyeyim; bir de beni analtacaksınız. Ekrem İmamolu'nu anlatacaksınız. Güzel güzel anlatın. Size emin bir cümle kuruyorum; Temin ederim ki sayın Akgün Büyükçekmece'de rekor kıracak, bu kardeşiniz Ekrem İmamoğlu da İstanbul'da rekor kıracak. İstanbul'u size kazandıracak. 1 Nisan sabahında hayatınızda en derin nefesi aldığınız güne sizi uyandırmaya söz veriyorum. Hasan Akgün'ün yol arkadaşı olduğum için de gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı. 

Zafer alayına davet etti
Törende konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Burada izlediğimiz sayın Hasan Akgün'ün projeleri İstanbul'u nasıl kurtaracağımızın garantisi aslında. Ben işte bu yüzden umutluyum” dedi. “Bu projelerde halk için, halkla birlikte, halkın iktidarının nasıl kurulacağı var” diyen Kaftancıoğlu, “İstanbul halkı iyi yönetilmeyi hak ediyor. Aynen Büyükçekmece'de olduğu gibi. Verdiği oya göre değil, verdiği vergilere göre yönetilmeyi hak ediyor. Biz insanca ve hakça yönetimi uygulamak için yola çıktık. Ve İBB adayımız Ekrem İmamoğlu ile birlikte İstanbul aynı Büyükçekmeceliler gibi yönetilecek. 31 Mart akşamı İstanbul'u kurtardığımız zafer alayında buluşmak ümidiyle” dedi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.