İstanbul'u kurban etmeyelim

İstanbul'u kurban etmeyelim
AK Parti Pendik Belediye Meclis Üyesi Murat Türkyılmaz, İBB Meclisi'nde yaptığı konuşmada nasıl bir muhalefet yapacaklarını açıkladı. “İstanbul'un kısır siyasi tartışmalara, polemiklere ve mevzi siyasetine kurban edilmesine müsaade edemeyiz” diyen Türkyılmaz, “Araya siyasi duvarlarımız ve birtakım suni mesafeler girmese her şey çok kolay olacak. Çünkü geçmişten gelen bagajlarımız var” ifadelerini kullandı

İBB Meclisi'nin ikinci oturumunda gündem dışı söz alan ve Ak Parti'nin nasıl bir muhalefet tarzı izleyeceğini açıklayan Murat Türkyılmaz, "İstanbul'un hayrına olacak her işe katkı sağlayacağız. 31 Mart ve 23 Haziran'dan hepimizin demokrasi adına ders çıkarması gerekir. Yerel siyaset ile uğraşanların sürekli kullandığı bir söz var; Demokrasi, yerelde başlar. Demokrasi aynı zamanda yerelde tekamül eder etmelidir de. İstanbul Türkiye'nin bir özetidir. Burada sergileyeceğimiz demokrasinin örnek olması gerekir. Bu mesuliyet bilinciyle söz aldım" dedi. 

Ağır bir mesuliyetimiz var
İstanbul'un sorunlarının ve beklentilerinin olduğunu söyleyen Türkyılmaz, “Sorunların tespitinde ve çözümünde mutabıkız. Yöntem konusunda aramızda farklılık olması doğaldır. Bu anlamda her birimizin omuzlarında ağır bir mesuliyet var. Araya siyasi duvarlarımız ve birtakım suni mesafeler girmese her şey çok kolay olacak. Bunları aşmanın da kolay olmadığını biliyorum. Çünkü geçmişten gelen bagajlarımız var. İçinde acılarımız, toplumsal aidiyetlerimiz, bizi uzaklara fırlatan kutuplarımız var. Zenginlik olarak addedilmesi gereken bu farklılıklarımızın birbirimizi yok etmek üzere istihdam edildiği kirli tezgahlar var. Hayatının baharında toprağa gönderdiğimiz ibret abidelerimiz var. Cambaza baktıran, kavgaya tutuşmuş tarafların cebinden çalınmış bir istikbal var. Her şeye rağmen yine de milletimiz demokrasi idealinden vazgeçmedi” diye konuştu. 

Dikiz aynasına bakılmalı
"Her ne yaparsak yapalım İstanbul'u geleceğe taşırken bir gözümüzün devamlı dikiz aynasında olması gerekir" diyen Türkyılmaz, "Fakat kişisellikten arındırılmışi bir bakış, hak ve adaletle bunu yapmalıyız. Öncelikle hangi siyasi parti ve dünya görüşü mensubu olduğuna bakmaksızın bu şehre hizmet etmiş tüm siyasilerin tecrübelerini bu şehir için kazanım olarak kabul edeceğiz. İstanbul'un gelecek vizyonuna omuz vermek, akıl vermek en önemlisi şehrimizin sükunetini sağlamak hepimizin önceliği olmalıdır. Bunu siyasi etiketlerimiz, önyargılarımız, idolojilerimizin gölgesinde değil, akıl ve bilimin önceliğinde azami müşterekimize dönüştürmek zorundayız. İstanbul'un kısır siyasi tartışmalara, polemiklere ve mevzi siyasetine kurban edilmesine müsaade edemeyiz. İstanbul'un ulusal ve küresel misyonu siyaset üstüdür” açıklamasını yaptı. 

Çatışma değil uzlaşı
Sözlerini, “İstanbul'un bütün sorunlarına ha soldan bakmışsınız, ha sağdan bakmışsınız. Nereden bakarsanız bakın sorunlar aynıdır" şeklinde sürdüren Murat Türkyılmaz, "Halkımız bizden çözüm beklemektedir. Çatışma değil uzlaşı, gürültü değil müzakere, kavga değil karşılıklı hoşgörü beklemektedir. AK Parti olarak kuru tenkid değil yapıcı muhalefet yapmaya gayret edeceğiz. Salt siyasetin değil İstanbul'un sözcüsü olacağız. Pasif bir siyaset tarzından öte itirazlarına alternatifler sunan, başkanlığın getirdiği olumlu teklifleri daha ileriye taşıyan bir muhalefet yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.