İstanbul'un 13 ilçesi tehlikede! Korkutan deprem raporu

İstanbul'un 13 ilçesi tehlikede! Korkutan deprem raporu
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) çıkardığı risk haritasına göre, İstanbul genelinde 13 ilçede 91 bin 81 bina deprem sonucu yıkılacak. Olası bir 7.5’lik depremde Fatih, Bayrampaşa, Güngören, Avcılar, Zeytinburnu, Esenyurt, Bahçelievler, Küçükçekmece, Beylikdüzü, Esenler, Bakırköy, Bağcılar ve Büyükçekmece’nin büyük hasar görecek

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Özlem Tut, olası bir deprem hakkında açıklamalarda bulundu. İBB'nin risk haritasını açıklayan Tut, deprem senaryolarında, fay hattına yakın, yeterli mühendislik hizmeti almamış yapılardan oluşan ve zemin yapısının zayıf olduğu bölgelerin en büyük hasarı alacağının öngörüldüğünü açıkladı. 13 ilçenin tehlikede olduğunu belirten Tutr, “Bu bölgeler Haliç’in batısı ve TEM otoyolunun güneyindeki ilçeler; Fatih, Bayrampaşa, Güngören, Avcılar, Zeytinburnu, Esenyurt, Bahçelievler, Küçükçekmece, Beylikdüzü, Esenler, Bakırköy, Bağcılar, Büyükçekmece” diye konuştu.


91 BİN 81 BİNA ÇOK AĞIR HASAR GÖRECEK

İstanbul’da olası bir büyük depremde yıkılacak ya da hasar görecek bina sayısını da açıklayan Özlem Tut, “İstanbul’un risk haritasını çıkarmak üzere bina tespit çalışmasını başlattık. Öncelikle 2000 yılından önce inşa edilmiş binaları ele aldık. İstanbul genelinde 90 bin 644 bina ziyaret ettik. Bina taramasını kabul eden 25 bin 955 binanın yarıya yakını yüksek risk ve orta risk grubunda yer almakta” dedi. İstanbul’da 1 milyon 166 bin bina bulunduğunu belirten Özlem Tut, “7.5 büyüklüğündeki bir deprem senaryosuna göre tahmini olarak 91 bin 81 bina ağır veya çok ağır; 167 bin 116 bina ise orta hasar alacak” açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum