İstanbul'un fikri yok!

İstanbul'un fikri yok!
2019 yerel seçimleri için İBB tarafından yaptırılan Eylül 2018 araştırma raporundaki ayrıntılar ortaya çıktı. Başarılı ve başarısız belediye başkanlarının belirlendiği ankette, başkan olarak görülmesi istenen kişi sorulduğunda çoğunluğun fikir beyan etmemesi dikkat çekti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Mart 2019'da yapılacak yerel seçimler öncesi bir anket yaptırdı. 22 bin 394 İstanbulluya, yaşadıkları ilçeye göre belediye başkanının bilinirliğini, o ilçede ilçe belediye başkanının başarılı bulunup bulunmadığını ve Mart 2019'daki yerel seçimlerde mevcut başkana oy verilip verilmeyeceği soruldu. Ankete göre ilçesinde en tanınan belediye başkanı Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün olurken, en az bilinen belediye başkanları Ataşehir, Başakşehir ve Beşiktaş’ın başkanları oldu.

EN BAŞARILI ESENLER VE BEYLİKDÜZÜ
Ankette en başarılı Esenler, Beylikdüzü ve Tuzla belediye başkanları olurken, Adalar, Beykoz ve Güngören'in belediye başkanları sıralamada en alt sırada kaldı. Mevcut başkanlardan tekrar aday gösterilmesi durumunda en fazla oy alması beklenenler arasında yine Esenler, Tuzla ve Beylikdüzü ilk üç sırada yer aldı. En az oy alacaklar ise Güngören, Avcılar ve Beşiktaş belediye başkanları oldu. 20 belediye başkanı ise partilerinin oyunu geride bıraktı. Seçimde başkan olarak görülmesi istenilen kişi sorulduğunda da büyük çoğunluğun fikrini açıklamaktan çekindiği görüldü.

KİMİ ÜZÜLECEK KİMİ SEVİNECEK
Mevcut belediye başkanlarının partilerine göre aldıkları oy oranları yeniden aday gösterilmeyi bekleyen isimleri üzecek. Şişli, Bakırköy ve Bağcılar gibi ilçelerde mevcut başkanlar parti oyunun altında kalırken, Büyükçekmece, Beylikdüzü, Çatalca, Esenyurt, Silivri ve Küçükçekmece'nin de arasında olduğu 20 ilçede başkanların partilerini geride bıraktığı görülüyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.