İstanbul Valiliği Suat Sarı'nın iddiasını kesin bir dille yalanladı: Gerçekle ilgisi yok!

İstanbul Valiliği Suat Sarı'nın iddiasını kesin bir dille yalanladı: Gerçekle ilgisi yok!
İBB Meclisi İYİ Parti Grup sözcüsü Dr. Suat Sarı, "İstanbul Valiliği billboardlara dünya kadar para harcamış, İBB’nin Beyaz Masa’sı gibi ‘Açık Kapı’ diye bir hizmet başlatmışlar. Devlette kıskançlık olur mu?" dedi. Valilik ise yaptığı açıklamada, Mayıs 2018'den bu yana Valilik ve 36 ilçede yürütülen ‘Açık Kapı’ biriminin yeni kurulduğu, başka kurum uygulamalarının rakibi olduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını duyurdu

İBB Meclisi’ndeki İYİ Parti Grubu’nun sözcüsü Dr. Suat Sarı, İstanbul Valiliği'nin başlattığı 'Açık Kapı' uygulamasını 'Devlette kıskançlık olur mu?' sözleriyle eleştirdi. Sarı, "İstanbul Valiliği 'Açık Kapı' diye bir proje başlatmış. İstanbul'daki billboardlara da dünya kadar para harcanmış. ''Açık Kapı'' ile İBB'nin ''Beyaz Masa'' operasyonuna aynı tarzda bir rakip operasyon getiriliyor. ‘Bizi arayın biz size yardım edeceğiz’ şeklinde. İBB'nin bu yaptığı birçok yardıma yönelik ‘biz de varız, biz de yapacağız’ diyerek bir kıskançlık var, ama devlette kıskançlık olmaz" dedi. İYİ Partili Suat Sarı, "Burada esas neden şu; bütün gelişmiş ülke kentlerinde otoriteler tektir. Ulaşımda da trafikte de tektir, kent yoksulluğu ile ilgili de tektir" ifadelerini kullandı.



SOYLU TARAFINDAN 2017'DE BAŞLATILDI

Valilik ise Suat Sarı'nın Açık Kapı uygulamasına yönelik iddialarını yalanladı. Açık Kapı uygulamasının, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla Bakanlık tarafından 15 Ekim 2017'de yurt genelinde başlatılan bir proje olduğu hatırlatılarak, vatandaşların taleplerini doğrudan valilikler ve kaymakamlıklar bünyesinde oluşturulan Açık Kapı masalarına şahsen, internet üzerinden veya Açık Kapı mobil uygulamasıyla iletebildiği belirtildi. Açık Kapı uygulamasının başka türlü değerlendirilmesinin "insani ve vicdani olmadığı" vurgulanan açıklamada, "Açık Kapı biriminin yeni kurulduğu, başka kurum uygulamalarının rakibi veya alternatifi olduğu yönündeki iddiaların, gerçekle uzaktan yakından ilgisi yoktur" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.