İstanbul yangına karşı hazırlık içine girmeli

İstanbul yangına karşı hazırlık içine girmeli
Gazetemizin dün manşetine taşıdığı “İstanbul için de yangın uyarısı” haberi sonrası, kentte çıkabilecek olası bir yangına karşı alınacak önlemler tartışılmaya başlandı. Uzmanlar; muhtemel bir yangında kentteki itfaiye ekiplerinin koordineli bir şekilde çalışması için ilçe belediyeleri arasındaki iletişimin sürekli olması gerektiğini belirtti. Ormanlık alanlardaki denetimlerin de sıklaştırılması gerektiği uyarısında bulundu

Manavgat, Marmaris, Bodrum, Milas gibi yerlerde günlerdir devam eden yangınlar akıllara İstanbul'da da yangın çıkabilir mi sorusunu getirdi. Uzmanlar artan sıcaklık ve belirgin görülen kuraklığı göz önünde bulundurarak, İstanbul'da da her an bir orman yangını çıkabileceği uyarısını yaptı. Olası bir yangına karşı alınması gereken önlemlerden de söz eden uzmanlar, “İstanbul'da muhtemel büyük bir yangına karşı şimdiden bir acil eylem planı gerekiyor” dedi. İstanbul'da yangın ihtimalinin azımsanamaz olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ahmet Duran Şahin, “Bu ihtimale karşı da herkes hazırlıklı olmalı. Belediyeler, itfaiye ekipleri birbiriyle koordineli bir şekilde çalışmalı. Meteroloji yakından takip edilerek, tetikleyici unsurlar dikkate alınmalı” dedi.


ORMANLAR SIK SIK DENETLENMELİ

Herhangi bir yangın durumunda İstanbul'un 39 ilçesininde uyumlu bir şekilde organize olması gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Aylin Özkanlı da “Yangın söndürme uçakları konusunda belediyeler, bakanlıkla iletişim halinde olmalı. Söz konusu uçakların bakımları aksatılmadan yapılmalı. Ege'de yaşanan yangınlardan bu anlamda ders çıkarılması gerekiyor” dedi. Yangınlara neden olan en önemli unsurun ormanlık alanlarda bırakılan çöp ve plastik materyaller olduğunu da vurgulayan Özkanlı, “Bu anlamda ormanlar da sık sık denetlenmeli. Buralarda şayet varsa plastik maddeler imha edilmeli, çöpler temizlenmeli. Bu konuda belediyelere ve orman müdürlüğüne büyük iş düşüyor. Yine beraberinde vatandaşın ormanlık araziye giriş çıkışına izin verilmemeli” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.