İstiyorlar ki yaşamayalım

İstiyorlar ki yaşamayalım
Esenyurt'taki AS Plastik fabrikasında işçiler, Petrol-İş sendikasına katılmalarının ardından patronun sendikanın yetkisine itiraz etmesi ve “sendikasız sözleşme” dayatmasına karşı eylemlere başladı. Damga'ya konuşan işçiler, “Her gün 12 saat çalışmaya zorlanıyoruz. İstiyorlar ki yaşamayalım, sadece köle gibi çalışalım” dedi

Esenyurt’ta bulunan AS Plastik işçileri sendikal hakları için eylemlere başladı. 180 işçinin çalıştığı As Plastik’te işçilerin büyük çoğunluğu Türk-İş’e bağlı Petrol-İş sendikasına katıldı. AS Plastik patronu, işçilerin örgütlü olduğu Petrol-İş’in yetki başvurusuna itiraz etti. Hem yetki itirazı hem de patronun “sendikasız sözleşme” dayatmasına karşı As Plastik işçileri her öğle arası eylem yapma kararı aldı. Sendikal haklarının kabul edilmemesi durumunda eylemlerin sıklaşacağını iş yavaşlatmaya ve iş durdurmaya kadar varacağını söyleyen işçiler, “İsterlerse yüzde yüz zam versinler, sendikayı içeriye sokmadan hiçbir şeye imza atmayacağız” dedi.

 

12 SAAT ÇALIŞMAYA ZORLANIYORUZ
AS Plastik’te çalışan bir işçi 140’a yakın işçinin Petrol-İş’e katıldığını söyleyerek “Yetki için yeterli çoğunluğa sahibiz, patron sırf sendika girmesin diye işi uzatmaya çalışıyor ancak elinden bir şey gelmez. O sendika buraya girecek” dedi. Yaşadıkları zorluklardan da söz eden işçiler, “12 saat çalışmaya zorlanıyoruz, istiyorlar ki yaşamayalım, köle gibi çalışalım. Hesabı oradan görmeye çalışıyorlar. Zaten ağır iş kolu, birçok iş kazası riskiyle burun burunayız, uzun çalışma saatleri iş kazalarının önünü açar. Güvenceli ve sağlıklı çalışma ortamı istiyoruz. İnsan gibi yaşamak, çalışmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.