İTO seçimleri iptal edilebilir

İTO seçimleri iptal edilebilir
İTO Başkan adayı olan fakat 68’inci komitede yapılan seçimde meclis dışı kalan Abdullah Teber usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle itirazda bulundu. Teber'in itirazını değerlendiren Fatih 2 Nolu İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, savcılığa suç duyurusunda bulunulmasını istedi. Başlatılan soruşturmanın neticesine göre seçimlerin iptal edilebileceği belirtildi

İTO Başkan adayı olduğunu açıklayan Abdullah Teber, 68’inci komitede rakibi Şekib Avdagiç’ten daha az oy alarak meclis dışı kalmıştı. Teber, seçimlere hile karıştığı iddiasıyla savcılığa başvurduğunu dile getirdi. Komite seçimlerinde şirketlerle ilgisi olmayan kişilerin oy kullandığını tespit ettiklerini söyleyen Teber, “Bu sahtekarlıktır. Belgelerimiz var. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Seçime kısa bir süre kala İTO’da ticari sicil müdürünün görevden alınması kuşku yaratmıştı. Bir şirketteki arkadaşımız oy kullanmak için yetki belgesi ve kimliğiyle geldiğinde, daha önce o firma adına oy kullanıldığını gördü” dedi.

6 Eylül'de duruşma var
Teber'in seçimlere hile yapıldığı yönündeki dilekçesini değerlendiren Fatih 2 Nolu İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, itiraz süresi geçtiği gerekçesiyle seçim yönünden bir işlem yapılamayacağını belirtti. Dilekçedeki isnatların suç duyurusu niteliği taşıdığına hükmeden İlçe Seçim Kurulu, seçimin yapıldığı yerin Bakırköy sınırları içerisinde olmasından dolayı, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. Savcılık ise iddiaları dikkate alarak soruşturma başlattı, 6 Eylül 2018'e duruşma tarihi verdi.

Hakkımızı arayacağız
68. komite seçimlerinde hazirun cetvelindeki bir kısım imzaların önceden atıldığını, yaklaşık 100 oyun usulsüz kullanıldığını belirten Abdullah Teber, "Türkiye’nin en büyük ticaret odası olan İstanbul Ticaret Odası'nın seçimlerinde yapılan bu hile asla kabul edilemez. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Devam eden soruşturmanın sonunda seçimlerin iptali dahi gündeme dgelebilir. Bunun örneği geçen yıl Ankara'da yaşandı. Bizim amacımız adaleti sağlamak" ifadelerini kullandı. İddialarını değerlendiren Şekib Avdagiç ise Abdullah Teber’i destekleyenlerin daha fazla olduğunu belirterek, "Orada bir şikayet gelmezken, seçimden sonra böyle bir iddiada bulunmak ilginç" yorumunu yaptı.

Avdagiç tek aday olarak yarıştı
68. komitede yapılan seçimden 561 oy alarak galip ayrılan Şekib Avdagiç, 14 Nisan'da yapılan başkanlık seçimlerinde de Türkiye’de ortalama her 4 şirketten 1’inin üyesi olduğu İTO'nun yeni Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçilmişti. Tek liste ile yapılan seçime rakipsiz giren Avdagiç, 136 yıllık köklü bir geçmişe sahip İTO’nun 24. Yönetim Kurulu Başkanı olmuştu.  Avdagiç başkanlığındaki İTO’nun yeni Yönetim Kurulu'nda, İsrafil Kuralay, Servet Samsama, İbrahim Doğan Salman, Dursun Topçu, Ahmet Özer, Yakup Köç, Burhan Polat, Levent Taş, Bahadır Yaşık ve Adil Coşkun isimleri bulunuyor.  EKREM HACIHASANOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.