İttifakta 8 Mart krizi!

İttifakta 8 Mart krizi!
Ekrem imamoğlu'nun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla attığı ve Pervin Buldan ile Meral Akşener'i etiketlediği tweet İYİ Partilileri çileden çıkardı. Meral Akşener "Sayın İmamoğlu'nun attığı tweeti arkadaşlarımızın çoğu beğenmedi. Fikirlerini ortaya koydular ben de saygı duyuyorum" dedi. İmamoğlu ise "Sağında, solunda, arkasında, önünde hiç kimse bir şey aramasın. İçi tamamen iyi duygularla doludur" yorumunu yaptı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla attığı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ı etiketlediği tweet siyaset gündemine bomba gibi düştü. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu başta olmak üzere İYİ Parti cephesinden sert tepkiler yükseldi. Ağıralioğlu, "Anneleri yıllardır evlâtsız bırakan bir cinayet şebekesine mesafesizliğini milli hassasiyet ve haysiyet itirazımız olarak ifade ettiğimiz HDP ve siyasilerinin isimlerinin, Meral Akşener ismi ile birlikte zikredilmesini doğru bulmuyorum" derken, İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, "Genel Başkanımız söz konusu olduğunda; mesaj verme kaygınızı gözden geçirmeniz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Ekrem imamoğlu'nun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla attığı ve Pervin Buldan ile Meral Akşener'i etiketlediği tweet İYİ Parti cephesinde tepki çekti. İmamoğlu'nun tweetiyle ilgili konuşan Meral Akşener ise "Sayın İmamoğlu'nun attığı tweeti arkadaşlarımızın çoğu beğenmedi. Fikirlerini ortaya koydular ben de saygı duyuyorum" dedi.


İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla attığı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ı etiketlediği tweet siyaset gündemine bomba gibi düştü. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu başta olmak üzere İYİ Parti cephesinde tepkiye neden olan tweetle ilgili açıklama yapan Genel Başkan Meral Akşener, "İnsanların konuşmaktan korkmadığı bir Türkiye inşa etmeye çalışıyoruz. Bunun ilk örneği kendi partimizdir. Dolayısıyla hem sayın İmamoğlu’nun tweeti hem de sayın Ağıralioğlu, kendi tutumlarını, kendi görüşlerini dile getirdiler. Hürriyetçilik ilkesi içinde değerlendirilmesi gereken iki bakış açısı. Sayın İmamoğlu’nun attığı tweeti arkadaşlarımızın büyük bir çoğunluğu beğenmedi. Fikirlerini ortaya koydular ben de saygı duyuyorum" dedi. Öte yandan, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise Twitter’da Ekrem İmamoğlu’na, "Teşekkürler Sn. Başkan" paylaşımıyla teşekkür etti.



Ekrem Bey unutmasın!

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü paylaşımına tepki göstererek, "Anneleri yıllardır evlâtsız bırakan bir cinayet şebekesine mesafesizliğini milli hassasiyet ve haysiyet itirazımız olarak ifade ettiğimiz HDP ve siyasilerinin isimlerinin, şehit annelerine borcunu vatan borcu bilen Meral Akşener ismi ile birlikte zikredilmesini doğru bulmuyorum. Öcalan’a mektup yazdırılmasının milli iradeyi ne istikamette kamçıladığını ve ikinci seçimin sonuçlarına ne yönde tesir ettiğini hiç kimse unutmamalı! En başta da Ekrem Bey. Bu vesileyle başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun" ifadelerini kullandı.


Siyasi mühendislik

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz ise Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener söz konusu olduğunda; mesaj verme kaygınızı gözden geçirmeniz gerekiyor. Kolaycı tutumunuz ve görev tanımınız içerisinde olmayan konularda hassasiyeti ve duruşu net olan Meral Akşener ve İYİ Parti siyasetinize kalkan değil ateşten gömlektir" tepkisini gösterdi. İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu da "Sayın Ekrem İmamoglu'nun Genel Başkanımız Meral Akşener'i teröristle aralarına mesafe koyamayanlarla aynı tweette anması ülkemizde İYİ Parti ve Genel Başkanımızı yıpratmak için siyasi mühendislik peşinde koşanlarla aynı amaca hizmet etmektir. Asla kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı.



Ödeye ödeye bitiremediniz

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de İmamoğlu'nun mesajına cevaben "Ödeye ödeye bitiremediniz seçim diyetinizi. Ben de evladını vatan uğruna şehit veren tüm şehit annelerinin, yavrularını terör örgütü PKK’nın elinden kurtarmak için HDP binasının önünde bekleyen Diyarbakır Anneleri’nin 8 Mart DünyaKadınlar Günü’nü içim buruk bir şekilde kutluyorum" dedi.



OLMADI SAYIN BAŞKAN!

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamasına tepki gösterdi. Kavuncu; "İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajında, Sayın Genel Başkanımızın isminin, terörle arasına mesafe koymamış bir partinin temsilcisiyle, aynı paylaşım içerisinde anılmasını kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı. İYİ Parti Bayburt İl Başkanı Yılmaz Kırıcı ise "Sayın Genel başkanımızın ve partimizin ismini, hiçbir koşulda bir arada olamayacağımız kişi ve yapılarla birlikte geçirilmesini şiddetle kınıyorum bu çirkin ligi lütfen düzeltin" çağrısında bulundu. İYİ Parti Güngören İlçe Başkanı Pelin Sellitepe Turan, "Olmadı Sayın Başkan" ifadelerini kullanarak, "Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener ve partimizin adını, hiçbir şekilde ve koşulda yanyana olamayacağımız kişi ve yapılarla aynı cümlede kullanmanızı şiddetle kınıyor, biran önce düzeltilmesini istiyoruz" talebinde bulundu.



Şuursuz bir twit olmuş

İYİ Parti GİK Üyesi Emine Küçükali'den de sert bir tepki geldi. Küçükali, "Son derece münasebetsiz ve son derece şuursuz bir twit olmuş" derken, İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, "Hesaplı mesajların nereden geleceğini bilemez olduk. Allah şaşırtmasın kimseyi" tepkisini gösterdi. İYİ PARTİ İstanbul İl Başkan Yardımcısı Hatice Ceren Yılmaz da, "Tarihe not olarak geçsin, geldiği hızla iade ediyorum" sözleriyle konuya duyarsız kalmadı. Ekrem İmamoğlu'nun tebrik mesajı, AK Parti kanadından da yoğun bir şekilde eleştirildi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Eli kanlı terör örgütüne destek verenlerin, YPG'ye sırtını yaslayanların, Yasin Börü ve Eren Bülbül'ü katledenlerin, Diyarbakır annelerine sağır kalanların, 13 yiğidimizi mağarada şehit edenlere tek cümle edemeyenlerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olmasın" dedi. AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da "8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde şehit analarının yüreğine hançer saplayacak kadar vicdansızsın. Diyet borcunu başka şekilde ödüyordun zaten, buna ne gerek" eleştirisinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.