İYİ Parti'de ilk çatlak!

İYİ Parti'de ilk çatlak!
Milletvekili seçimlerinin ardından yemin töreninde gerçekleşen ilginç olaylar siyaset gündemine damga vurdu. MHP’den ayrılan isimlerin kurduğu İYİ Parti’den seçilen bazı isimlerin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye aşırı ilgi göstermesi krize neden oldu.

İstanbul 3. Bölge İYİ Parti Milletvekili Dr. Hayati Arkaz ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu'nun meclisteki yemin töreni sırasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin elini öpmesi, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i küplere bindirdi. İki ismin tavrı karşısında sert sözler sarf eden Akşener, “Ben siyasi nezaketi iyi bilirim. Ancak bu yapılan siyasi nezaket değildir” eleştirisini yöneltti. Öte yandan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde beklenen oyu alamayan Akşener’in otoritesinin tartışmalı hale geldiğinden dolayı partide çözülmelerin başladığı kulislere yansırken, geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, İYİ Partililerin yeniden MHP’ye döneceğini ileri sürmüştü.

UYMAYANLAR PARTİYİ TERK ETSİN
MHP’nin geçmişteki ağır toplarından Koray Aydın gibi bazı İYİ Partili vekillerin Bahçeli’ye aşırı ilgi göstermesi İYİ Parti’deki ilk çatlak olarak öne çıktı. Silivri bölgesi siyasetçilerinden olan Dr. Hayati Arkaz’ın da tartışmalı el öpme görüntülerinin objektiflere yansıması skandal olarak değerlendirildi. İYİ Parti Lideri Akşener ise “İlkelerimize bağlı kalacak olanlara yanımızda yer alabilir. Uymayanlar derhal İYİ Parti’yi terk etsin” diyerek kapıyı gösterdi. Akşener, “Partimize, FETÖ’cü, ipsiz sapsız, diyen ve hatta genel başkanın namusuna kadar laf edenlere böyle hürmet göstermek siyasi nezaket değildir” şeklindeki detayla Arkaz’ı hedefe oturttu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.