Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı: AVM maveme yaptırmayız!

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı: AVM maveme yaptırmayız!
Fıratcan İnşaat'ın Söğütlüçeşme'ye yapmaya çalıştığı AVM'ye ilişkin “Yaptırmayacağız” başlığıyla sosyal medya hesabından bir video yayınlayan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, “Burada AVM yapılması için hiçbir ihtiyaç yok. Bu tamamen bir israf projesidir. Biz kimseye; AVM, maveme yaptırmayacağız” dedi

İstanbul’un en değerli bölgelerinden biri olan Kadıköy Söğütlüçeşme’deki Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) arazisine yapılması planlanan tartışmalı AVM kamuoyunun gündeminde. Konuya ilişkin Twitter hesabından bir video paylaşan ve Kadıköy halkının, “AVM istemiyoruz” mesajını gündeme getiren Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, “AVM yaptırmayacağız” ifadesini kullanarak; “Burada AVM yapılması ya da gar yapılması için bir ihtiyaç yok. Bu tamamen bir israf projesi.Buradan yeni rant alanı yarattıkları için, buranın bu şekilde değerlendirildiğini düşünüyorum. Hiçbir şekilde burada kamu yararı yok. Tamamen özel şirkete verilen bir imtiyaz var. Rantın el değiştirmesi var” diye konuştu.

NİYE MİLLET BAHÇESİ YAPILMIYOR?
Konuya ilişkin hükümeti de eleştiren Odabaşı, “Adalet ve Kalkınma Partisi seçim beyannamesinde hep şunu söyledi: “Millet bahçeleri yapacağız.” Buraya neden millet bahçesi yapmıyorlar da AVM ve gar yapıyorlar, bunun izahını anlamakta güçlük çekiyoruz. Burayı millet bahçesi yapmak isterlerse Kadıköy Belediyesi olarak tüm imkânlarımızla yardımcı olacağız. Bize tahsis ederlerse bu alanı millet bahçesi yapamaya hazırız. Bir çağrım olacak: Kadıköy’deki tüm siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının projeye karşı çıkmasını ve bizim yanımızda olmasını istiyorum. İktidar partisine de aynı şekilde çağrıda bulunuyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.