Kadıoğlu'nun izleri silinecek

Kadıoğlu'nun izleri silinecek
Necmi Kadıoğlu'nun istifasının ardından Esenyurt Belediye Başkanlığı koltuğuna oruran Ali Murat Alatepe, selefini bütün işleri tek başına yapmakla suçladı. “Belediye başkanımız işleri bölüşerek yapmalıydı” diyen Alatepe, “Görevler paylaşılsa daha iyi olurdu” ifadelerini kullandı

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, gazetecilerle akşam yemeği programında buluştu. Esenkent Konya Hasırlı mutfağında gerçekleşen toplantıya İYGAD Başkanı Mehmet Mert ve çok sayıda gazeteci katıldı. Konuşmasında Esenyurt'u kolektif bir şekilde yöneteceğini söyleyen Alatepe, ilçedeki çok sayıdaki konut mağdurunun sorunuyla ilgileneceklerinin de sözünü verdi.

Kolektif çalışmadan yanayım
Esenyurt'un birikte yönetilmesinden yana olduğunu söyleyen Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, "Cadde, sokak demeden sürekli çalıştım ve gönüllü oldum. Görev verilirse kaçmayacaksın kimse çağırmazsa koşmayacaksın. Başkan seçilirsem kapıları sökecek elemanların hazır olmasını istedim. Ben kapıların hepsini söktürdüm. Esenyurt'ta çok büyük hizmetler yaptık, halk da kapılardan dolayı eski başkanımıza ulaşamadı. Meclis üyelerinin tamamı halk günü yapacaklar. Kolektif olarak çalışmaktan yanayım" dedi.

Vatandaşa söz vereceğiz
Esenyurtluların şikâyetlerini değerlendireceklerini belirten Ali Murat Alatepe, "Esenyurt'ta şu eksikliği hissettim. STK'lar ve yöre dernekleri için elimizden geleni yapmışız ama bazı yöre derneklerini ön plana çıkarmışız. STK'ların Esenyurt'a faydası olması gerekir. Bu yapılanmalar iyi ama farklı yörelerden STK'lara da yer vermeliyiz. Stratejik Düşünce Derneği oluşturacağız, farklı kültürler ve meslek temsilcileri bir araya gelecek ve Esenyurt'u kolektif bir şekilde yöneteceğiz. Vatandaştan gelen şikayetleri değerlendireceğiz ve problemin çözümü için vatandaşlarımıza net bilgi ve süre vereceğiz" açıklamasını yaptı.

Seyyara yer göstereceğiz
Seyyar satıcılara süre verildiğini ancak onların mağdur edilmeyeceğinin altını çizen Murat Alatepe, "Bundan sonra meydanda gıda satışı olmayacak ama meydanda satış yapanları da üzmeyeceğiz. Onlara ek pazarlar yapacağız. Onlar dışarıda olmayacak. 1 Mart'a kadar süre verdik. Esenyurt E-5'ten geldiğinizde üst geçide baktığınızda yarı hizasına kadar seyyar satıcı dolu olan bir üst geçit olmayacak artık. İşyeri için ruhsat sahibi olanlara arkadaşlarımız çikolatasıyla gidip istihdam sağladıkları için teşekkür ediyor. Ruhsatı olmayanlara ise lütfen 1 ay içinde başvurun, başvurunuzu yapmazsanız önümüzdeki ay size 15 günlük bir süre verilecek, süre sonunda ruhsatınız yoksa işyeriniz mühürlenecek diyorlar. Bağcıyı dövmeyeceğiz, birlikte üzüm yiyeceksek yiyeceğiz. Problemlere göre proje üreteceğiz" diye konuştu.

ali murat alatepe

Metroda iptal yok
Esenyurt'a yapılması planlanan metro hakkında da bilgiler veren Alatepe, "Metro işinde iptal yok sadece ihale iptalleri var. Yeniden ihalelere çıkacağız. Bir tanesi Avcılar ve Esenkent'i bağlayan Doğan Araslı, ikincisi Olimpiyat Stadı'nın oradan bu yana doğru çalışmaları yapıldı. Esenyurt Meydan daha sonra hastane güzergahından gelecek bir metro hattı TÜYAP'a doğru gidecek. E-5 bandından gelen havaalanından TÜYAP'a gelecek metro" bilgisini verdi.

Dosya hazırlayacak
Esenyurt'taki binlerce konut mağdurunun sorunlarına da değinen Alatepe, "Konut mağdurlarına şöyle bakıyorum. Örneğin düdüklü bir tencere aldınız kapağı bozuk çıktı. Belediyeye gider misiniz? Hukuka gidersiniz. Burada da aynı. Konut alıyorsunuz ve büyük paralar veriyorsunuz. Ama 500 TL verip bir eksper yardımıyla o konutu sorgulamıyorsunuz. Gidip tapudan, imardan bakmıyorsunuz, ruhsatına bakmıyorsunuz, tapu kütüğünde haczi var mı bakmıyorsunuz, o arsa var mı ona da bakmıyorsunuz.  Konut alıyorsunuz, Esenyurt Belediyesi bizi kurtar diyorsunuz. Yine de Esenyurt Belediyesi'nin bütün imkânları konut mağdurlarının emrinde olacak. Kimi daireler eksik kimi imarda eksiklikleri var mağdurların. Bununla ilgili belediyemiz neresinde olacaksa orada olacak. Aracılık yapacaksa da yapılacak, bu sorun çözülecek. Sonrasında bu dosyaları Cumhurbaşkanımıza götüreceğim. Biz yapabileceğimizi yapalım, konut mağdurlarının sorununu çözelim. Bu işin belediye ile alakası yok ama kimse mağdur olsun istemiyoruz" açıklamasını yaptı.

Büyük bir yumruk yedim!
Meclis üyeliği döneminde birçok eleştiride bulunduğunu belirten Ali Murat Alatepe, "Hep eleştiren bir meclis üyesi oldum. İlçeye yetirince bakan getirilmiyor diye İlçe Başkanlığı'na eleştiride bulunmuştum. Sonra arkamdan konuşanlar oldu. İlçe Yönetim Kurulu toplantısında, "Bana laf edenin benden çok fazla çalışıyor olması lazım. Şimdi benden fazla çalışan kalksın söylesin" dedim. Kimse kalkmadı. Buna İlçe Başkanı Şenay Değer de dahil" diye konuştu. Necmi Kadıoğlu'nun Esenyurt'tan giderken seçilen belediye başkanına "Allah kardeşimizin yardımcısı olsun. Kendisine desteğimiz tam" demesini beklediğini dile getiren Alatepe, "Ama böyle olmadı. Gitti. Allah sağlık sıhhat versin. Teşkilatçılık anlamında büyük bir yumruk yedim" ifadelerini kullandı.

Trafik sorununu çözeceğiz
Esenyurt'taki Arapça tabelaları da değerlendiren Alatepe, "Köyiçi Suriye oldu deniliyor. Arapça bir dünya dili ama yüzde 60 Türkçe yüzde 40 Arapça şeklinde tabelalarımız için karar çıkartabiliriz. Vergi levhası numaralarını da yazacağız" dedi. Trafik sorununa da dikkat çeken Alatepe, "Kavşaklarımızı yapacağız. Trafik sorununu çözeceğiz" diye konuştu. Yerel gazetecileri de 'emekçi basın' olarak gördüğünü ifade eden Alatepe, "Sizlerle de kollektif bir şekilde yürümeyi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. UFUK ÇOBAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.