Kaftancıoğlu'ndan tehdit gibi uyarı: 31 Mart'ta göreceksiniz!

Kaftancıoğlu'ndan tehdit gibi uyarı: 31 Mart'ta göreceksiniz!
CHP istanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu yerel basınla bir araya geldi. Toplantıda Kaftancıoğlu, CHP’nin yerel yönetim anlayışına ilişkin ilke ve esaslarının yer aldığı İstanbul Kent Anayasası’nın taslak metnini kamuoyu ile paylaştı. Kaftancıoğlu, “Bundan sonra 'ben yaptım oldu' mantığı ortadan kaldırılacak” ifadelerini kullandı

CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu Şişli Radisson Otel'de yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun da katıldığı toplantıda, CHP’nin yerel yönetim anlayışına ilişkin ilke ve esaslarının yer aldığı İstanbul Kent Anayasası’nın taslak metni kamuoyu ile paylaşıldı. İstanbul’da yerel yönetimlerin esas almak zorunda olacağı kuralların yer aldığı İstanbul Kent Anayasası, sivil toplum örgütleri, sendikalar, meslek odaları ve İstanbul halkının görüş ve önerilerinin ardından son şeklini alacak.

Hailk katılım sağlayacak
Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “İstanbul'a ihanet edenlerin bu güzel şehri ne hale getirdiğini biliyoruz. Bundan sonra İstanbul'u yönetecek kişiler bu anayasaya bağlı kalacaktır. İnternet üzerinden bu anayasaya katkı sağlayabilirsiniz. Bu nedenla anayasa taslağı dedik. Son şeklini sizin görüşleriniz doğrultusunda alacaktır” dedi. "Bu anayasa ile yok edilmeye çalışılan İstanbul kimliğini muhafaza edeceğiz" diyen Kaftancıoğlu, "Bunun için tarih ve doğa arasında kurulan İstanbul sentezine saygı duyulması gerekir. Bundan sonra İstanbul'u yönetecek olan kim olursa olsun her mahalleye bir kreş yapmak zorundadır” ifadelerini kullandı.

Ayrımcılık yapılmayacak
CHP'nin İstanbul Kent Anayasası'nın taslak metninde hedeflenen İstanbul, “Toplumsal enerjisini üretime dönüştüren mutlu, kayırmacı yönetimlerce dışlanmış yetenekli gençlerin öncülüğünde bir ‘teknoloji, sanat ve kültür kenti olacak. Toplumsal barışın, huzurun, uzlaşmanın gerçekleşebileceğini gösteren öncülük edecek. Geçmişteki yaşamın izlerini bugüne ayrımcılık yapmadan taşıyan, yeni değerlere açık, çok kültürlülüğü ve farklılıkları zenginlik gören hoşgörülü, ulaşım, çalışma koşulları, sağlık, eğitim ve sosyal olanaklarıyla emek dostu bir kent. Güvenli kreş, çocuk yuvası, yaşlı gündüz bakımevleri ve sağlık merkezleriyle çocukların, yaşlıların ve ana-babaların dostu bir İstanbul” şeklinde tanımlandı.

Denetlenebilir bir bütçe olacak
Metinde 'Ben yaptım oldu!' mantığının ortadan kaldırılacağı belirtilerek, “Katılımcı yönetim anlayışıyla büyük projeler, uzmanlarla, STK’larla vb. konuşarak, proje yarışmaları düzenlenerek hazırlanacaktır. İlgili tüm STK’ların ve meslek örgütlerinin belediye meclisleri ve çalışma komisyonlarına katılımı sağlanacaktır. İstanbul’un bütçesini İstanbullu bilecek; katılımcı bütçe uygulamalarıyla, açık, şeffaf ve denetlenip hesap verilebilir bir bütçe hazırlanacaktır. İstanbul’un tüm ekonomik, fiziksel ve sosyal planları güncellenecek; her uygulama planlı olacak; planlı bir gelişim dönemi başlatılacaktır. Ulaşımı insana yaraşır bir noktaya taşımak için, ulaşım planları güncellenecek; toplu ulaşıma, metro ve diğer raylı sistemlere, deniz taşımacılığına öncelik verilecek; İstanbul’un ulaşımı tek elden yönetilecektir. Kuzey Ormanları, su havzaları, memba suları, göller, dereler, denizler, kıyılar korunacak;  İstanbul’un çevresel-ekolojik değerleri geleceğe taşınacaktır. Yüreklerde deprem korkusu kalmayacak şekilde binaların güçlendirilmesi ve gerektiğinde yenilenmesi desteklenecek; afet eğitimi yaygınlaştırılacaktır. İstanbul tarihi dokuları ve zenginlikleri hak ettiği ilgiyi görecek; Tarihi Yarımada “açık müze kent” haline getirilecektir” ifadelerine yer verildi.

Gereğini yapacağız
CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu soru cevap bölümünde kendisine sorulan, “İstanbul'da 14 CHP'li belediye kente karşı suç iyşlemiyor mu? Sayıştay’ın CHP'li belediyelerle ilgili de raporları var. Kente karşı suç işleyen CHP'li belediye başkanlaırıyla ilgili neden bir şey demiyorsunuz? İstanbul'da kent anayasasını oluştururken gazetecileri aday göseterecek misiniz?" sorusuna, “Sayıştay raporları sorusuna şöyle cevap vereyim. Basın tarafsız olmalıdır. Gazeteci de doğru haberi yapan her şeye rağmen doğruyu yazandır. Gazeteci diyorsak hırsızın, arsızın ideolosi olmaz. Bunu bizler AKP'li belediyeler olsun diye yapmadık. Bizim belediyelerimizde de kentine sahip çıkan, kente karşı suç işlemeyen ve kentlinin geleceği için mücaedele eden belediye başkanlarıyla yol yürüyeceğim. Bir şey yaptınız mı diye soruldu. 31 Mart yaklaşıyor; dolayısıyla bir şey yapıp yapmadığımı da göreceksiniz. CHP olarak şeffaf, hesap verebilir ve denetlenebilir belediyecilik anlayışı ile hareket edeceğiz ve bunun gereğini yapacağız” cevabını verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum