Kağıthane'de sit alanına kaçak yapı

Kağıthane'de sit alanına kaçak yapı
Kağıthane Eyüp Sultan Caddesi üzerinde bulunan, planlarda sit ve yeşil alan olarak gözüken alana kaçak yapı yapılıyor. Konuyu gündeme getiren CHP’li ve İYİ Partili meclis üyelerine AK Partili Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, "Halı sahaya güçlendirme yapılıyor" cevabını verdi. CHP’li Ahmet Özdemir ise "Başkanın olayın halen vahametinin farkında olmayışı oldukça düşündürücü" dedi

Kağıthane Merkez Mahallesi Eyüp Sultan Caddesi’nde yer alan 48 ada 7 parselin imarda yeşil alan ve sit alanı gözükmesine rağmen üzerine yapılan kaçak kafeyle halı saha belediye meclisinde gündeme geldi. CHP ve İYİ Partili üyelerin sorması üzerine Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, "Halı sahaya güçlendirme yapılıyor" açıklamasını yaptı. Damga'ya konuşan CHP’li Ahmet Özdemir ise "Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin'in cevabı belediyenin yapmış olduğu bir hukuksuzluğun itirafı. Başkan'ın olayın halen vahametinin farkında olmayışı oldukça düşündürücü" dedi.

İNŞAAT ALANINA HAFRİYAT DÖKÜLÜYOR

Meclis toplantısında, halı saha ve yanındaki kafenin halihazırda kaçak olduğunu, halı saha içinde devam eden inşaatla alakalı yetkililerin bilgisi olup olmadığını sorduklarını didle getiren Özdemir, "Bunun üzerine Başkan Mevlüt Öztekin, ilgili yerin kamulaştırılmadığını ve tapu sahibinin üstündeki kafe, restoran ve halı saha ile Kağıthane’ye kullanışlı bir alan yarattığını ifade etti. Kaçak yapıyı savunmakla birlikte halı saha altında arsa sahibinin güçlendirme çalışması yaptığını dile getirdi. Ayrıca belediyenin inşaat alanına hafriyat döktüğünü kabul etti" diye konuştu.


BU SUÇA ORTAK OLMAYACAĞIZ

CHP Meclis Üyesi Ahmet Özdemir, "Yıllardır belediyenin yanı başında bulunan kaçak kafe ve halı sahanın şimdi de içinde ne olduğu bilinmeyen bir inşaatın milletin gözünün içine baka baka sürdürülmesi Kağıthanelileri suçlarına ortak etme anlamına geliyor. Biz bu suça ortak olmayacağız" diye konuştu.

ALİ AVCU'NUN KÖŞE YAZISI İÇİN TIKLAYIN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.