Kanı kanla yıkayamayız

Kanı kanla yıkayamayız
24 Haziran seçim sonuçlarını değerlendiren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, "Hepimiz sandıktan çıkan sonuca saygı göstermeliyiz ve ona göre davranmalıyız. Seçimlerle ilgili bir usulsüzlük varsa itiraz edilir. Kanı kanla yıkayamayız. Kanı suyla yıkarız" dedi.

Silivri Belediyesi temmuz ayı meclis toplantısının birinci oturumu gerçekleştirildi. Meclis gündemine geçilmeden önce konuşan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 24 Haziran seçim sonuçlarının hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Hepimiz sandıktan çıkan sonuca saygı göstermeliyiz ve ona göre davranmalıyız. Seçimlerle ilgili bir şey varsa, ya da bir usulsüzlük varsa bunu yasal haklarımızı kullanarak yapmalıyız. Kanı kanla yıkayamayız. Kanı suyla yıkarız. Usulsüzlük varsa da itiraz edilir" dedi.

Kazanan millet olmuştur
Başkan Işıklar’ın ardından AK Parti Gurubu adına söz alan AK Parti Meclis Üyesi Tamer Şişman da söz alarak, "Yüksek katılımla gerçekleştirilen 24 Haziran seçimlerimiz demokrasi şöleni havasında geçmiştir. Yapılan seçim neticesinde de demokrasi kazanmıştır. Sayın Muharrem İnce’nin de dediği gibi millet tercihini yapmıştır, milletimiz kazanmıştır" açıklamasını yaptı.

Kredi istedik ama alamadık
Meclis toplantısında 6 gündem maddesinden 1’i oy birliği ile karara bağlanırken, 5 gündem maddesi ise ilgili komisyonlara havale edildi. AK Parti Gurubu tarafından meclise sunulan 3 önerge ise oy birliği ile başkanlık makamına havale edildi. AK Parti Gurubu tarafından meclise sunulan önergelerin arasında bir önceki meclis toplantısında karara bağlanan kredi konusu soruldu. İller Bankası'ndan alınacak olan krediyle hangi projenin hayata geçireleciği ve nereye harcanacağıyla ilgili önergeye belediye başkanı Özcan Işıklar, sözlü olarak cevap verdi. Kredi talebinin yapıldığını söyleyen Başkan Işıklar, "Kredi talebimizi yaptık ama kredi verilmedi. Biz talep ettik. Biz o krediyle otopark projemizi hayata geçireceğiz. Ve krediyi talep ederken de projemizi de sunarak talep ettik. Fakat kredi hala değerlendirme aşamasında" diye konuştu.

Festivalde aşağılandık
Meclis gündeminin ardından 11-12-13 Temmuz’da yapılacak olan geleneksel Yöğurt Festivaliyle ilgili de konuşan Başkan Işıklar, "Bu yıl 57.’sini gerçekleştireceğimiz Yoğurt Festivaline sizlerin de katılmasını arzu ediyorum. Sonuçta bu Silivri’mizin geleneği. Benim festivalim değil. Benim oğlumun düğünü değil, torunumun sünnet düğünü değil.  o yüzden gelin hep birlikte festivalimizi yapalım, geleneğimize sahip çıkalım" ifadelerini kullandı. Başkan Işıklar’ın bu daveti üzerine AK Parti Meclis Üyesi Metin Kaya; "Biz 2010 yılında yapılan festivale katıldık. Ancak bizim oturduğumuz sıranın hemen önüne sandalyeler konularak belediye personeli oturtuldu. Önümüze sandalye koyarak bizi aşağıladılar. Sonuçta bizler seçilmiş insanlarız. Ama ne yazık ki personeliniz tarafından aşağılandık" cevabını verdi.

AK Partililerden özür diledi
Kaya'nın bu eleştirileri üzerine Başkan Işıklar, "Ben o zaman sizden özür diledim. Benim şahsımın öyle bir düşüncede, öyle bir karakterde olmadığını biliyorsunuz. Sizin de dediğiniz gibi seçilmiş bir meclis üyesinin önüne personelin gelip oturması çok yanlış. Ama ben asla insanları aşağılayan bir karakterde olmadım. Aydın Doğar dışarıda çıkıp sorabilirsiniz. 2009 seçimlerinde Aydın Doğar, elinde mikrofonla, "Portakal, Özcan orda kal" diye slogan atıyordu. Buna rağmen Aydın belediyede çalışıyor. İşini yapana ben aşağılamayı bırak saygı duyarım, sahip çıkarım" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.