Kantarın topuzu kaçtı!

Kantarın topuzu kaçtı!
Mülkiyeti kısa süre önce hazineden İBB’ye geçen Zeytinburnu’ndaki yaklaşık 4 dönümlük arazi, 10 yıllığına Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne bedelsiz olarak tahsis edildi. CHP’li Tarık Balyalı “İBB kantarın topuzunu kaçırdı” derken, Zeytinburnu ve İBB Meclis Üyesi Esin Hacialioğlu, karar itiraz edeceklerini, sonra da mahkemeye gideceklerini söyledi.

Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, İBB'ye başvurarak Zeytinburnu Kazlıçeşme'deki 3 bin 775 metrekarelik arazinin dernek amaçları doğrultusunda kullanılmak üzere 25 yıllığına kendilerine bedelsiz olarak tahsis edilmesini talep etti. Yıllardır Deniz Feneri'nin genel merkezinin bulunduğu hazineye ait arazi, 2018 yılının ekim ayında ilçedeki 7 dönümlük başka bir arazi ile takas edilmiş ve mülkiyeti İBB'ye geçmişti. Taleple ilgili hazırlanan komisyon raporunda, arazinin sosyal hizmetlerde kullanılmak üzere derneğe 25 yıl yerine 10 yıl süreyle bedelsiz tahsis edilmesi uygun bulundu. Karar mecliste oy çokluğu ile kabul edildi.

CHP İdare Mahkemesi'ne gidecek
Karara tepki gösteren CHP'li İBB Meclis Üyesi Tarık Balyalı, “İBB olarak gayrimenkuller verdik, bakım ve onarımlarını üstlendik. Şimdi de geçmişi karanlık Deniz Feneri Derneği'nin talebi gündemde. LÖSEV, ADD, ÇYDD'ye yağmurlu havada su verilmezken yandaş dernek ve vakıflara İBB kaynakları oluk oluk akıtılıyor. İBB yandaş vakıflara yaptığı tahsislerde kantarın topuzunu kaçırdı” dedi. Konu hakkında Damga'ya konuşan CHP'li Esin Hacıalioğlu ise arazinin bedelsiz tahsisine karşı çıktıklarını belirterek, karar için İBB Meclisi'ne itiraz edeceklerini, netice alamazlarsa İdare Mahkemesi'ne gideceklerini duyurdu. 

Şahin'den tepki
Hukuk Komisyonu'nun AK Partili Başkanı Sibğetullah Şahin ise Balyalı'nın, 'geçmişi karanlık dernek' ifadesine tepki göstererek, "Almanya'daki Deniz Feneri Derneği için 8 kişi suç duyurusunda bulunmuş. Açılan soruşturma takipsizlikle sonuçlandı. 7-8 yıl geçti hala bu konu konuşuluyor. Sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalışmak bir anlayış meselesidir. Biz yapılan işlere bakıyoruz” açıklamasını yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.