Kardeşliğe gölge düştü!

Kardeşliğe gölge düştü!
Esenyurt Belediyesi’nin il dernekleriyle birlikte düzenlediği Kardeş Kültürler Festivali’nin ilk gününde olay çıktı. Festivale katılan MHP Milletvekili Arzu Erdem'in konuşma yapması engellenince ortalık karıştı, kısa süreli arbede yaşandı. Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, programın akışında böyle bir konuşma olmadığını belirtirken, Arzu Erdem, “8 yıllık milletvekiliyim ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım” açıklamasını yaptı

Esenyurt Belediyesi’nin il dernekleriyle birlikte düzenlediği Kardeş Kültürler Festivali olaylı başladı. Festivalin ilk gününde MHP Milletvekili Arzu Erdem ile Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt arasında yaşanan gerginlik, arbede ile sonuçlandı. Festivale Esenyurt İl Dernekler Birliği Başkanı Orhan Onur'un daveti üzerine geldiğini ifade eden Arzu Erdem, umulmadık bir tavırla karşılaştığını söyledi.


Korumaları üzerime geldi

Damga'ya konuşan MHP Milletvekili Arzu Erdem, “Davet üzerine etkinliğe katıldım. Protokolde yerimi aldım. Kaymakam Bey ve Orhan Onur Bey konuşma yaptı. Sonra kürsüyü kaldırdılar. Bana dediler ki; 'Belediye başkanı size konuşma vermiyor.' Yanındaki kişilere de 'O kadın dere ıslahından dolayı benim istifamı istedi. Ona konuşma vermeyeceğim.' diyor. Sonra ben kürsüye doğru gittim. Bu sırada belediye başkanı 2 özel korumasına “O kadını oradan indirin” diye talimat veriyor. 2 koruma üzerime yürürken benim korumalarım müdahale etti. Arbade yaşandı. Ben de aşağı indim. Belediye Başkanı'na dedim ki “Bak sen Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin milletvekiline bir selamla konuşması yaptırmadın. Ben 8 yıllık milletvekiliyim. Her yerde çalışırım. İlk defa böyle bir şeyle karşılıyorum. İfade özgürlüğünden, demokrasiden bahseden sen bir kadın milletvekilinin konuşmasına müsaade etmedin. Irkçı davrandın.” İlk defa bir milletvekili belediye başkanını eleştirdi diye konuşturulmuyor” açıklamasını yaptı.


Arkamdan tezvirat yapıldı

Festivale katılan tek milletvekilinin kendisi olduğunu belirten Erdem, “CHP'li bir milletvekili olsaydı konuşturmayacaklar mıydı?” diye sordu.  Esenyurt İl Dernekler Birliği Başkanı Orhan Onur'dan teyid alarak festivale katıldığını belirten Erdem, “Her partiden bir milletvekiline söz verilecekti. Belediye Başkanı'nın direkt şahsımla alakalı tutumundan dolayı sorun çıktı” dedi.
Alandan ayrıldıktan sonra arkasından tezvirat yapıldığını ifade eden Erdem, “Sosyal medyada, “Arzu Erdem'i indirdik, konuşturmadık” şeklinde açıklamalar yapıldı. Ben de doğal olarak döndüm. O konuşmayı yapacağım dedim. Bu siyaset üstü bir mesele. Ben orada Arzu Erdem olarak değil MHP Milletvekili olarak bulunuyorum. Bu arada ben belediye başkanını eleştiremeyecek miyim? Hakaret etmedim, siyasi eleştiride bulundum” ifadelerini kullandı.


Acizliğini ortaya koydu

Alana geldikten sonra Emniyet Müdürü'nün Bozkurt ile görüştüğünü belirten Erdem, “Maalesef 5 dakika boyunca Belediye Başkanı'nı ikna edememiş. “O kadını konuşturmam” demiş. Ben eleştiri yaptım, anasını babasını mı öldürdüm? Kendisinin acizliğini ortaya koydu. Öfke kontrolü olmadığını gösterdi. Dernek başkanları 7-8 kez yanına gitti. Benim konuşmam için. Hayırdır sen kral mısın kralcı mısın? Ben her gittiğim yerde konuşma yapıyorum. Şu anda yurt dışındayım Cuma günü döneceğim ve o etkinlikte konuşacağım” diye konuştu. Damga'ya konuşan Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ise program akışına göre hareket ettiklerini söyledi.
Derneklerden MHP'ye ziyaret

MHP Esenyurt İlçe Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise “Dün akşam Esenyurt'ta düzenlenen festivalde vekilimiz Sayın Arzu Erdem'in selamlama konuşmasının engellenmesi sonrası ziyaretimize gelen İl Dernekler Birliği, vekilimize yapılanlardan dolayı rahatsızlıklarını dile getirerek çok üzgün olduklarını dile getirdiler” denildi.


AZDAN AZ ÇOKTAN ÇOK!

Konuşma yapması engellenen MHP Milletvekili Arzu Erdem, festival alanından ayrıldıktan kısa bir süre sonra geri döndü. Partililerle birlikte kürsüye çıkan Erdem, megafonla yaptığı konuşmada, “Ben MHP İstanbul Milletvekili olarak burada bulunan 40 derneğimizin etkinliğine geldim. Geldiğim bu etkinlikte ne yazık ki Esenyurtlularla selamlama konuşmam yapılmaması için ilgili belediye başkanı ve güvenlik görevlileri tarafından her yöntem kullanıldı. Biz de diyoruz ki, 'Azdan az çoktan çok'. Biz konuşuruz ve gerekli cevabı veririz. Biz şu an burada Allah'ın izniyle devletimizi temsil ediyoruz. Esenyurt sahipsiz değil” tepkisini gösterdi. Organizasyonun sunucusu Başak İkiz ise yaptığı açıklamada, “Arzu Erdem ‘bana mikrofonu ver konuşacağım’ dedi. Ben de kendisine ‘Belediyeden izin almadan veremem’ dedim. O da ‘Burası karışacak’ diye tehdit ederek olay yerinden uzaklaştı” açıklamasını yaptı.


81 İLİN HER BİR RENGİ BURADA

Esenyurt’ta bir ilk olan Kardeş Kültürler Festivali yüzlerce insanın katıldığı kortej yürüyüşüyle başladı. Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Yeni Belediye Meydanı’nda toplanan vatandaşlarla birlikte yürüyüş öncesi yöresel oyunlar oynadı, kardeşlik halayları çekti. Halk oyunları gösterileri ile başlayan etkinlikte sonra sahne alan sanatçı Kubat, sevilen türkülerini okudu. Festivalde konuşan Kemal Deniz Bozkurt, “Esenyurt aslında öyle güzel bir yer ki. Bunun farkında değiliz. Anadolu gibi rengarenk. Her kimliğin, inancın yaşadığı bir ilçe. 81 ilin her bir rengi burada var. Bunun dışında dünyanın 101 değişik ülkesinin temsilcisi var. Burada 101 değişik dil konuşuluyor. Dolayısıyla biz istedik ki farklı kültürler bir araya gelsin” dedi. Bozkurt, “Binlerce yıldır yoğurularak bugüne gelmiş ama maalesef zaman zaman farklı kültürlere, inançlara sahip olmak kötü bir şeymiş gibi anlatılıyor. Bizi sanki birbirimizden çok uzakmışız gibi anlatılmaya çalışılıyor. Hâlbuki o kadar büyük bir zenginlik ki! Bu zenginliğin farkına vardığımızda hem dünyaya bakışımız değişecek hem hayattan aldığımız haz değişecek. Yaşama karşı daha fazla güçlenmiş olacağız. Biz bu duygu ve düşüncelerle kültür festivalinin ilkini yaptık. Ben, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Dünyayı güzellik kurtaracak diyorum. İnsanlar buraya göçüp geliyor. Biz o yüzden 'Umudun Şehri' diyoruz. Esenyurtlu olmak ayrıcalıktır” açıklamasını yaptı.

HABER:

MEHMET MERT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.