Kaybedecekleri bir şey yok!

Kaybedecekleri bir şey yok!
Esenyurt’ta bulunan Samsung’a üretim yapan Sunny Atmaca Bilgisayar’da sendikalaştıkları için işten atılan Özçelik-İş üyesi işçilerin fabrika önünde başlattığı eylem sürüyor. 25 işçinin işten atıldığı, 60 işçinin izne çıkarıldığı fabrikada izne çıkarılan bir kadın işçi, “Her yer 5 bin 500 lira veriyor, kaybedecek bir şeyimiz yok, kazanırsak koşullarımız düzelir” dedi

Günlük yaklaşık 2 bin civarında telefonun üretildiği Sunny Atmaca Bilgisayar’da işçiler asgari ücrete çalışıyor. Haftada 5 gün 10 saat çalıştıklarını belirten bir kadın işçi, “1.5 yıldır burada çalışıyorum. Patronun istediği her şeyi yaptık, zorunlu mesailere kaldık, giriş çıkış saatlerimiz değiştirildi, üretimi de artırdık ama hiçbir zaman hakkımızı alamadık. İşimize devam ettik, gelinen noktada 1 işçiden 3 kişilik performans istediler. Cumartesi pazar da zorla işe çağırdılar. Bu yaşadıklarımız hak değil, haksızlık. Biz emeğimizin karşılığını istiyoruz. İnsanca yaşamak istiyoruz. Haklarımızdan da asla vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.
 

İNSAN MUAMELESİ BİLE GÖRMÜYORUZ
Fabrika da söz haklarının olmadığını baskı ve mobbinge maruz kaldıklarını söyleyen işçi, “Senelik izinlerimizi kullanamaz olduk, izne çıkacağım dediğimde ‘İş var çıkamazsın’ dediler. Onu bile alırken sorun yaşıyorduk. Fazla mesaiye kalmak istemediğimizde işten çıkarılmakla tehdit ediliyorduk. İş tanımımız yok, 10’ar gün aralıklarla farklı bölümlerde çalıştırılıyoruz. Kabul etmeyen kötü bölümlere sürgün ediliyor. Telefon bölümünde çalışmak için sözleşme imzaladım ama aynı zamanda 20 gün televizyon bölümünde de çalıştırıldım. O kadar emek veriyoruz, insan muamelesi görmüyoruz. İki çay molamız var, oradan bile çalıyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.