Kayyum tartışması canlı yayında bitti

Kayyum tartışması canlı yayında bitti
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum atanacağı yönündeki iddialarla ilgili katıldığı bir TV programında açıklamalarda bulundu. Soylu, "İstanbul ve Ankara için kayyum atanması gibi bir şey kesinlikle söz konusu değildir. Bu değerlendirmeler çarpıtılıyor" dedi.

İBB’ye kayyum atanıp atanmayacağıyla ilgili açıklamayı dün sabah latılacağı TV programında yapacağını söyleyen Soylu, programda önce kayyumun kelime tanımını yaparak ardından da Güneydoğu’daki belediyelere kayyumlarla ilgili “Bu işin doğrusu geçici görevlendirilen belediye başkanları. Kayyum başkan değil burada geçici olarak vekil atanması söz konusu" dedi. "Teröre bulaşan belediye başkanlarına yapılan işlemlerin hepsi anayasaya uygun" diyen Soylu, "Önceki davalarda 237 yıl 237 ay hapis cezası verildi. Bir kişinin seçilmiş olması istediğini yapabilme özgürlüğünü getirmez. Bir belediye başkanı teröre bulaştığında, yolsuzluk yaptığında seçildikleri için işlem yapmayalım mı? Görevden alınan başkanlarla ilgili mahkemeler sürüyor, cezalar artabili" ifadelerini kullandı.

Teröristin ismi caddeye verildi
Görevden alınan Diyarbakır belediye başkanının terörist cenazesine gittiğini, teröristin ismini bir caddeye verdiğini açıklayan Soylu, "Teröristlere ilaç sağlayacaksın, onları tedavi edeceksin. Personel kimlik kartlarından ay yıldızlı bayrağı gelir gelmez çıkartacaksın. CHP’li kardeşlerime sesleniyorum; bunu hazmedebiliyor musunuz. Ben hazmedemiyorum. Bunlar olduğunda gereken yapılır. Görevden alınan Diyarbakır belediye başkanının 8 tane soruşturması var. Şüpheler kuvvetli olmasa bu adımlar atılmazdı. Kayyımlar atandıktan sonra bu bölgelerde yapılan çalışmaları görüyoruz. Tunceli’de tekstilde çalışacak adam bulunamıyor. Ağrı’da binlerce kadın için iş istihdamı sağlandı. Biz çocuklarımızı korumak zorundayız. Eş başkanları seçen Kandil’dir. Bakın bunu burada ilk kez söylüyorum. Türkiye bu rakamı ilk kez duyacak. Bunlar 2015 yılında 15 yaşından küçük 521 tane çocuğu terörist olarak dağa götürdü. Çocuklarımızı teröristlerin eline bırakmayız" diye konuştu.

Kimseye selam göndermedim!
Görevden alınan belediye başkanlarının ardından sözü İstanbul'a getiren Soylu, "İstanbul, Haziran’da bir karar verdi. Bir belediye başkanın seçilmesi kararıydı. Bu demokratik bir karardır. Belediye başkanı ülkeyi, Türkiye’yi yönetmek için seçilmiyor. Belediye kendi işini yapar. Hedefleriniz olabilir. Bunlar güzel şeyler. Bunu arzu edebilirsiniz ama ilk önce işinizi yapacaksınız. İstanbul seçmenin meşruiyetini ortadan kaldırmak olmaz. '16 milyonun selamını getirdim’ diyor… Ben de bir İstanbul seçmeniyim, kimseye selam filan göndermedim. Caddeye terörist ismi verene selam göndermem. Bir yanlış yapılırsa bakan olarak bunu uyarırım" ifadelerini kullandı.

Kayyum söz konusu değil
"İstanbul ve Ankara için kayyım söz konusu değildir. Terörle ilişkiniz varsa devlet boş durmaz" diyen Soylu, İmamoğlu'nu kast ederek kullandığı, 'seni pejmürde ederiz' sözleri için de "Eğer siz kendi işinizin dışında, dönüp bir takım meselelere girerseniz elbetteki biz üzerimizdeki sorumlulukları yerine getiririz demektir" açıklamasını yaptı. Diyarbakır HDP İl Başkanlığının önünde nöbet tutan mağdur annelere de değinen Soylu, "Çocuğunuz yarım saat geç gelse delirirsiniz. Konuya devlet baksın demek vicdansızlıktır. Bine yakın terörist ailesiyle görüşüyoruz. 2019’da 165 kişiyi dağdan indirdik" bilgisini verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.