Kazan patladı!

Kazan patladı!
Görevden alınan Avcılar Belediye Başkan Yardımcısı Burçin Baykal ile Başkan Handan Toprak birbirine düştü. İki taraftan da birbirlerini yalanlayan açıklamalar gelirken, AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Karaarslan değişikliklerle ilgili, “Kazan patladı. Yavaş yavaş dökülecekler şimdiye kadar bunların olmaması bile ilginç” yorumunu yaptı

Göreve geldiği ilk günden beri CHP'liler tarafından eleştirilen Belediye Başkan Yardımcısı ve Özel Kalem Müdürü Burçin Baykal, Belediye Başkanı Toprak'ın talimatıyla görevinden alınmış, Baykal'la birlikte  İmar ve Şehircilik Müdürü Köksal Koçhan, Bilgi İşlem Müdürü Onur Gülin ve Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Doğan'ın da ismi çizilmişti. Yaşanan gelişmeler sonrasında ise söz konusu isimler, görevden alınmadıklarını ve istifa ettiklerini belirtirken bu açıklamalar yeni bir tartışmanın da fitilini ateşledi. Gazetemize konuşan Avcılar Belediyesi'nden bir yetkili, “Görevden alınma yok, istifa var” yönündeki beyanları yalanlayarak, “İsmi geçen kişilerin istifaları söz konusu değildir. Tamamı görevden alınmıştır” bilgisini verdi.

Baykal önüne bakıyor
Avcılar'da yaşanan tartışmalara ilişkin neler söyleyeceği merakla beklenen Burçin Baykal ise Damga'ya konuştu. İstifa ettiğini belirten Baykal, “Her şey kamoyunda yeterince yazıldı çizildi, siz de biliyorsunuz. Ben artık önüme bakıyorum. Önümde bir Küçükçekmece süreci var. Onun için çalışmaya başlayacağım” ifadelerini kullandı.

Toprak: Reform yaptık
Görevden almalara ilişkin konuşan Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak ise köklü bir reform yaptıklarını belirterek, belediyenin yeni düzenlemelerle birlikte daha iyi işleyeceğini belirtti. Toprak konuya dair yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Seçim sürecinden sonra yeniden yapılanma için bazı reformlar yapmak zorundaydık. Kendimizi yenilememiz anlamında bunu gerçekleştirdik. Müdürlüklerimizde görevden almaları yaparak, yerlerine yeni deneyimli arkadaşlarımızı görevlendirdik. Tüm kamuoyunun bilgisine sunarım.

avcılar belediyesi organizasyon şeması

İmar feci bir durumda
Avcılar Belediyesi'nde yaşanan krizi gazetemize değerlendiren AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Karaarslan da görevden almalar için, “Malumun ilanı” ifadesini kullandı. Avcılar'da çok kötü bir yönetim anlayışı olduğunun altını çizen Karaarslan, “Kazan patladı. Yavaş yavaş dökülecekler şimdiye kadar bunların olmaması bile ilginç. Gene de çok geç verilmiş bir karar iş yapmayanlar yanlış yapıyorsa gidecekler. Bu arkadaşlar da gittiler” dedi. Baykal'ın imarda yaşanan bir takım sorunlar nedeniyle görevden alınmış olabileceğini de anlatan Karaarslan, “İmar fecaat ötesi bir durumda kaç bin tane ev yapılmış sokaklara taşmış binalar, yollar yürünecek halde değil, hiçbir usul tanımayan inşaatlar daha bunun neyini söyleyelim. Kuralsız işler yapılırsa bu noktaya gelinmesi çok normal” diye konuştu. Öte yandan CHP Avcılar İlçe Başkanı Erhan Bozan ise yaşananlara ilişkin “Belediyemizin tasarrufu benim söyleyecek bir şeyim yok.     Takdir kendilerinindir” yorumunda bulundu.

Özel Kalem Arslan'a emanet
Baykal'dan boşalan Özel Kalem Müdürlüğü koltuğuna Aykut Arslan oturdu. Daha önce Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nin müdürlüğü yapan ve kültür sanattan sorumlu olan Arslan'ın, göreve gelişini değerlendiren Avcılarlılar kararı olumlu bulduklarını açıkladı. Konuya ilişkin sosyal medya hesapların paylaşım yapan CHP'li meclis üyeleri, Arslan'ı tebrik ederek; “Böyle genç ve önemli bir ismin göreve gelmesi oldukça iyi bir gelişme” yorumunda bulundu. Öte yandan görevden alınan Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Doğan'ın yerine Songül Özdemir, Bilgi İşlem Müdürü Onur Gülin'in yerine Hamit Mehmethamitoğlu, İmar ve Şehircilik Müdürü Köksal Koçhan'ın yerine ise Nilgün Evcil getirildi. ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum