Kazık mı attı kazık mı çaktı!

Kazık mı attı kazık mı çaktı!
Hükümet kanadına yakın medyanın, 1 milyar 370 milyon TL’lik Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı, devlet temsiliyeti açısından uygun görüp, ilçe belediye sarayının fahiş fiyatla yapıldığı algısına yönelmesi, ‘Binanın tasarımı bana ait” diyen Dr. Akgün’ün, iddia sahiplerine “Abesle iştigal ediyorlar” tarzında tepki göstermesine neden oldu

Yerel halk ve siyasetçilerinin takdir ettiği, ulusal medyanın ise bombardımana tuttuğu, Büyükçekmece Belediye binasıyla ilgili maliyet polemiğine son noktayı, eserin CHP’li mimarı Dr. Hasan Akgün koydu. Belediye başkanı, "Birileri rahatsızlık duyduğunu belirtse de biz, Büyükçekmece halkına ait 1000 yıllık eseri oraya diktik" açıklamasını yaptı.

İddialar gerçek dışı
Ödenek yetersizliğinden dolayı yapımı yıllarca geciken, nihayetinde 14 Ağustos tarihinden itibaren hizmet vermeye başlayan modern Büyükçekmece Belediye Başkanlığı binasının olması gerekenden daha fazla maliyete tamamlandığı iddiası, Dr. Akgün’ü küplere bindirdi. Akgün eleştiriler karşısında Gazete Damga'ya yaptığı açıklamada, “Belediye binasının maliyeti, olması gerekenden yüzde 25 daha düşüktür. Pahalı yapım iddiası gerçek değildir, birilerinin, bir şeyleri kaşıyarak ürettiği yalandır” diye konuştu.

recep erol

Bin yıllık bir eser
Binanın normalde 10 milyon TL’ye yapılması gerektiği fikrini ortaya atanların abesle iştigal ettiğine değinen Dr. Akgün, mimari projenin, Avusturya Viyana belediye binasının taklidi olduğu yönündeki eleştirileri de sert bir dilde yalanladı. Akgün, "İçinde Selçuklu mimarisi de olmak üzere birçok değişik mimari özellik karmasıyla, Büyükçekmece halkına hizmet verecek 1000 yıllık bir eser diktik"  ifadelerini kullandı.

60 milyona mal oldu
Akgün, bina maliyetiyle ilgili ulusal basında dile getirilen 40 milyon TL'’nin de doğru bir rakam olmadığından bahsederek, “1. sınıf kategorisindeki belediye binasında entegre edilen bilgisayar ağı da dahil olmak kaydıyla başka iş kalemleri de eklendiğinde yapım maliyeti 60 milyon TL civarındadır” detayını paylaştı, kamuoyunu bilgilendirmeye yönelik basın toplantısını ise önümüzdeki günlerde yapacağını duyurdu.

İlçeye yakışan bir bina
Öte yandan, ilçenin yerel siyasetçilerinden AK Parti Grup sözcüsü Recep Erol, yapımı tamamlanan Büyükçekmece Belediye binasının, ilçeye yakışan bir belediye sarayı olduğunu söylemiş, “Büyükçekmece halkı buradan çok daha rahat faydalanabilecek ve çok daha iyi hizmet alabilecek” sözleriyle, CHP’li başkana teşekkür etmiş, akabindeyse bir plaket takdim etmişti. AK Partili Erol, bir başka konuşmasında ise bazı kesimlerin eleştirisini göğüsler nitelikteki açıklamasında, "Binamız ile ilgili birilerinin, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na dediği gibi saraya benzetilse de, biz, saray demiyoruz, biliyoruz ki, burası halkın sarayı. Siz bugün varsınız, yarın yoksunuz" şeklinde sözler sarf etmişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.