Kemal Deniz Bozkurt: Bir enkaz devraldık

Kemal Deniz Bozkurt: Bir enkaz devraldık
Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, katıldığı bir TV programında çok sorunlu bir belediye devraldığını söyledi. “Öyle bir belediye ve öyle bir ilçe devraldık ki 1/5000'lik iki planı var, ikisi de iptal; 1/1000'lik sekiz planı var, birçoğu iptal” diyen Bozkurt, “Belediye hakkında kaç tane dava açıldığını üç yılda zor öğrendik, çünkü envanter yok” yok ifadelerini kullandı

Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, katıldığı televizyon programında Esenyurt’ta insana dokunan projelerden, sosyal yardımlardan, ilçede yaşayan vatandaşlara iş olanağı sağlamak için yapılan çalışmalardan söz etti. Bozkurt, ayrıca ilçede ilk defa düzenlenen Esenyurt Edebiyat ve Sanat Festivali’nin ilçeye değer katacağının vurgusunu yaptı. Bozkurt, bütün İstanbulluları kitap fuarı, müzikaller, tiyatrolar, söyleşiler ve imza günlerinin olduğu Esenyurt Edebiyat ve Sanat Festivali’ne davet etti. Bozkurt, çok sorunlu bir belediye devraldığını hatırlattı. Belediye Başkanı  Bozkurt, “Öyle bir belediye ve öyle bir ilçe devraldık ki yani düşünün ki 1/5000'lik iki planı var, ikisi de iptal; 1/1000'lik sekiz planı var, birçoğu iptal! Belediye hakkında kaç tane dava açıldığını üç yılda zor öğrendik, çünkü envanter yok. Hiçbir konuda envanter yok. Bizim kenti tekrar şehir planlama esaslarına uygun hale getirmemiz imkânsız. Zira katledilmiş bir ortam var ama bizim hedefimiz de insanların mutlu, huzurlu yaşayabileceği, yaşama umutla tutunabileceği bir ortam yaratmak. Bizim tek yapacağımız onların umutlarını yeşertmek” dedi.


30 bin kişi istihdam edildi

Görevde bulunduğu süreçte toplamda 30 bin kişiyi iş sahibi yaptıklarını söyleyen Bozkurt, istihdam yaratmak için ilçede açtıkları meslek edindirme kurslarını da anlattı. Bozkurt, “Toplamda 30 bin kişiyi iş sahibi yaptık. 9 binin üzerinde kadın arkadaşımızı orada istihdama yönlendirdik. 300’ün üzerinde engelli arkadaşımızı istihdam ettirdik. Sonra şunu fark ettik ki sanayinin de birinci sorunlarından bir tanesi: Nitelikli iş gücü. İş gücü yok, yani ara eleman bulmakta zorlanılıyor. Hemen bir yeni bir bina kiraladık, 7 bin metrekare civarında bir bina. Burada meslek edindirme kursları açtık. Bu meslek edindirme kurslarında işlemleri daha teknik, daha bilimsel yürütmek için devlet üniversitelerinden bir tanesiyle, Sakarya Üniversitesi'yle, hem gelenlere ücretsiz bir şekilde sınavlarla meslekte yeterlilik belgesi veriyoruz hem de sanayide ihtiyaç duyulan alanlardaki branşlarda arkadaşlarımızı eğitiyoruz. Kadın kooperatifi vasıtasıyla, eşimin de içinde bulunduğu bir kadın kooperatifi vasıtasıyla, Esenyurt'ta evine katkı sunmak isteyen, ev ekonomisine katkı sunmak isteyen, yaşama karşı kendini güçlü hissetmek isteyen, ayakları üzerinde durmak isteyen kadınlarımıza birkaç alternatifli istihdam olanağı oluşturduk. Hem de oradaki birtakım ürünleri beraberce el emeğiyle üretiyorlar ve sonra bu kooperatif vasıtasıyla ürettiği ürünleri ticari olarak bir değere ulaştırıp evlerine ekonomik katkı sağlıyorlar” diye konuştu.


İstanbulluları davet etti

Programın son bölümünde ilçede ilk kez düzenlenen edebiyat ve sanat festivalinin önemini vurgulayan Başkan Bozkurt şöyle konuştu: “İnsanı insan yapan en önemli değer duygularıdır. Eğer o duygularını yaşayamıyorsa, keşfedemiyorsa, ifade edemiyorsa, bu olanaklar yoksa o zaman o insanlar robottan farklı bir şeye dönüşmüyor. Eğer onu bir duyguya, bir mutluluğa, bir değere çevirmiyorsanız o zaman sahip olduklarımız bir makinenin parçası. 2022 yılı bizim daha çok görünür olduğumuz bir yıl olacak. Çünkü daha ziyade hazırlıkları yaptık, tespitleri yaptık, planlar yaptık; projeler, acil ihtiyaçların giderilmesini sağladık. Edebiyat, sanat festivali sadece kitapların satıldığı bir çadırdan ibaret değil. On gün boyunca söyleşilerin olduğu, şiir dinletilerinin olduğu, tiyatroların olduğu bir festival olacak. Genco Erkal da gelecek. Türkan Şoray da gelecek. Müjdat Gezen de gelecek. Çok güzel, yani mesela bugün Akın Birdal var. Nebil Özgentürk sağ olsun çok ciddi katkı sundu. Metin Uca, Ercan Kesal, Ferhat Göçer, Tarık Tufan gibi Türkiye'nin çok değerli yazarları, sanatçıları bugün orada, Sinan Meydan da orada olacak. Çok çok önemli etkinlikler olacak. Eksiklerimiz mutlaka olacaktır ama ben belediyecilik anlamında Türkiye'nin ilk nitelikli organizasyonu olduğunu düşünüyorum. Bu kendi görüşüm değil, dün ağırladığımız konukların da ifadesi. Hedefimiz, ulusal alanda yankıları olan bir festivale dönüşmesini istiyorum. Esenyurtlular artık İstanbulluları kendi evinde ağırlamak istiyor. Onları Esenyurt'ta bu güzel etkinliklerde görmek istiyorlar. Bütün İstanbulluları bekliyoruz.”

BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.