Kemal Deniz Bozkurt: Yalan söylemek sanat değildir

Kemal Deniz Bozkurt: Yalan söylemek sanat değildir
Esenyurt Belediye Meclisi'nde yedek ödenek tartışması yaşandı. AK Partili Togay Çoban, 2 ay içerisinde müdürlükler arasında 47 milyon aktarım yapıldığını belirterek, “Biz destek vermesek personele maaş veremeyeceksiniz” dedi. Çoban'a sert tepki gösteren Belediye Başkanı Bozkurt, “İnsan her aklına geleni konuşmamalı. Yanlış bilgilendirmeyle kendinize yazık ediyorsunuz. Siyaset söylemek yalan söyleme sanatı değildir” dedi

Esenyurt Belediye Meclisi'nde gündeme gelen müdürlükler arası ödenek aktarma talebi AK Parti ve CHP arasında tartışmaya neden oldu. AK Partili Togay Çoban, personelin maaşlarının ödenmesi için ekim ayında 17 milyon aktarma yapıldığını belirterek, “Biz de buna destek verdik. Aradan bir ay geçti 30 milyon daha aktarım istiyorsunuz. Öncesinde bunu öngöremediniz mi? Bu tek kelimeyle basiretsizlik, beceriksizlik ve öngörüsüzlük” dedi. Belediyenin 2 ay içerisinde 47 milyon açık verdiğini belirten Çoban, “47 milyon Fen İşleri'nden yani yatırım bütçesinden aktarım yapılması yanlış. Biz destek vermesek personele maaş veremeyeceksiniz. Sonra da gidip bizim hizmetleri engellediğimizi söylüyorsunuz. Beceriksizliğinizin faturasını bize kesemezsiniz” diye konuştu.


İNSAN HER AKLINA GELENİ KONUŞMAMALI

Togay'ın eleştirilerine cevap veren Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Eleştirileriniz çelişkili. İnsan her aklına geleni konuşmamalı. Geçmişte nasıl bütçe yaptığınızı biliyoruz” dedi. “Biz yüzde yüz bütçeyi tutturduk” diyen Bozkurt, “852 milyon TL gelir tahmin tahmin etmişiz. 852 milyon gider tahmin etmişiz. Saldım çayıra mevlam kayıra bir bütçe olmaz. Sizin geçmişte yaptığınız yedek ödenekleri size anlatırım. Bu hukuki bir şey. Bütçenin yüzde 10'u kadar yedek ödenek ayırabilirsiniz. Bunu sanki bir sorunmuş gibi anlatıyorsunuz. Geçmişte personele, mesai, yol parası ve yemek parası verilmiyordu. Kendinize yazık ediyorsunuz” ifadelerini kullandı.


TAYLAN DAŞDÖĞEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.