Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş açıklaması: Bir dönem daha beklesinler

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş açıklaması: Bir dönem daha beklesinler
Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı tartışmaları devam ederken CHP Lideri Kılıçdaroğlu önemli bir çıkış yaptı. Adaylık için adı geçen Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, “Büyükşehir belediye başkanları bir dönem daha devam etmeli. Başarılarının sürekli olmasını isteriz. Elbette daha iyi ve daha güzel yerlere gelebilirler” dedi.

Genel seçimlere 1 buçuk yıldan daha fazla bir zaman olmasına rağmen Millet İttifakı'nın adayının kim olacağı tartışması gündemden düşmüyor. Adaylık için adı geçen Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş hakkında konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Medya isimler, kişiler üzerine odaklanmış vaziyette. Yanlış buradan başlıyor. Seçilecek cumhurbaşkanına o kadar büyük yetkiler veriyoruz ki, nefsine, duygularına hakim olmayıp ‘Ben burada kalacağım' dediği andan itibaren bir başka felaketin kapısını açıyor” mesajını verdi. Kılıçdaroğlu CHP'li bu İmamoğlu ve Yavaş için, “Büyükşehir belediye başkanları bir dönem daha devam etmeli. Başarılarının sürekli olmasını isteriz. Elbette daha iyi ve daha güzel yerlere gelebilirler” yorumunu yaptı.


İMAMOĞLU: İŞİMİ İYİ YAPARSAM ZATEN DEĞİŞİM OLACAKTIR

Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda açıklama yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise kent tarihinin en başarılı belediye başkanı olmak istediğini ifade ederek daha ötesinde bir hedefinin olmadığını belirtti. İmamoğlu, “Ben şu anda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Bu durumda bana düşen belediye başkanlığını en iyi şekilde yapmak. Ben görevimi en iyi şekilde yaparsam memleketin kurtuluşuna en büyük hizmeti yapmış olurum. Ben bunu yaparsam zaten değişim olacaktır değişime büyük bir katkı sunmuş olurum. Yani birilerinin dediği gibi ‘İstanbul'u alan Türkiye'yi alır’ tezine de damga basmış olacağım. Benim yapmak istediğim budur. İnşallah az önce ifade ettiğim gibi İstanbul'un en başarılı belediye başkanı olurum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.