Kendine hakiki deri vatandaşa ise ninni

Kendine hakiki deri vatandaşa ise ninni
Makam odasına özel tasarımlı mobilyalar aldıran AK Partili Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, ilçe halkına ise israfı önlemenin yolunu gösterdi. Başkan Göksu, bayat ekmekten 250 çeşit yemek icat ederek rekor kırdı.

Belediyelerdeki savurganlık halkın tepkisine neden olurken, İstanbul’un AK Partili ilçe belediye başkanlarından M. Tevfik Göksu, tartışma konusu yaratacak icraatlarıyla gündeme geldi. Belediye başkanı, kullandığı makam odasına aldırdığı mobilyalarda birinci sınıf özel tasarım şartı ararken, bir yandan “Uluslararası Ninni Festivali” yaptırdı, diğer yandan da israfı önleme adına bayat ekmekten mucizeler çıkarmaya çalıştı. Başkan Göksu, belediye bütçesiyle bastırdığı bir kitapçıkta, bayat ekmekleri çöpe atmak yerine yüzlerce yemek çeşidi yapılabileceğini duyurdu.

Tay tüyü kumaş
İlkini, 2015 yılının Mayıs ayında gerçekleştirdiği “Uluslararası Ninni Festivali”yle, ebeveynlerin, çocuklarını nasıl uyutacağı yönünde bir etkinliğe imza atan AK Partili belediye başkanı, aynı tarihlerde, makam odasına ve bazı belediye birimlerine yeni mobilyalar döşetmek için kolları sıvadı. Başkan Göksu, özel tasarımlı olmasını istediği çalışma masasının üzerindeki derinin, hakiki, kaplamanın, Amerikan ceviz kaplama, koltukların ise tay tüyü kumaş özelliğinde olmasını ihalenin teknik şartnamesine ekletti. Sözde israfa karşı olan AK Partili başkan, makam odasını baştan aşağıya yenileyerek israf anlayışında çifte standartlı davrandığını gösteren şaşırtıcı icraatlara imza attı.

İki adet gizli para kasası
Belediye başkanı, çalışma masasının etajerine gizli para kasasının monte edilmesi yönünde talimat verirken, bir diğer gizli para kasasının da başkanlık makamının duvarına bağlantısı yapılacak TV ünitesinde olmasını istedi. Şifreli ve yarı otomatik gizli para kasalarının makam odasındaki mobilyalarda yer alması 2015/6562 sayılı ve  624 bin 878 TL bedelle sözleşmesi imzalanmış ihalenin teknik şartnamesinde göze çarptı.

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, ilçe halkına, israfın engellenmesi yönünde çağrıda bulunurken, kendisi, lüksün sınırlarını zorladı. Koltukların tay tüyü kumaştan, duvara asılacak tablonun ise altın varaklı çerçeveden olmasını şart koşan Göksu, odasındaki akvaryum balıklarını da unutmadı. Akvaryuma dolap yapılması gibi isteklerin ardı arkası kesilmedi. Şartnamede, santim santim belirtilen özel tasarımlı koltukların salıncak gibi sallanır konforda ve dönme işlevine sahip olması önceliğe dahil edilirken, masa, sehpa ve sümenin de hakiki deriden yapılması, olmazsa olmaz şart olarak ileri sürüldü. 

CENGİZ ALÇAYIR 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.