Keyfe keder atama!

Keyfe keder atama!
Esenler Belediyesi'nde sözleşmeli olarak görev yapan bir çalışanın kanunlara aykırı olarak müdür olarak görevlendirildiği ortaya çıktı. Liyakat dikkate alınmadan yapılan bu görevlendirme sonucunda memur ve amir arasındaki hiyerarşinin dikkate alınmadığı keyfi bir atama yapıldığı görüldü

Esenler Belediyesi'nin sözleşmeli bir personeli müdür olarak görevlendirmesi Sayıştay'ın radarına takıldı. Yapılan görevlendirmenin kanuna aykırı olduğunu belirten Sayıştay, memur ve amir arasındaki hiyerarşiye atıf yaparak, “Sözleşmeli personelin memur ve amiri arasında bir hiyerarşik kademeye konulması veya bir memurun amiri olması mevzuat hükümlerine aykırıdır” hükmünü hatırlattı. Müdürlük görevinin vekâleten de olsa sözleşmeli statüsündeki bir personel eliyle yürütülemeyeceğini belirten denetçi, “Bu görevlendirme kariyer ve liyakat ilkelerini zedelediği, kurumsallaşmayı engellediği, kurum içinde mali kontrolü zayıflatıp riskleri çoğalttığı düşünülmektedir” uyarısını yaptı.


MUHTARLARA HER AY MİLYONLARCA PARA

Esenler Belediyesi 2020 raporunda ayrıca muhtarlıklara yapılan aylık nakdi yardımlara dikkat çekildi. Kanun gereği belediyelerin muhtarlıkların telefon, aydınlatma, ısınma, kira gibi giderlerini ödeyebileceği vurgulanan rapordo, “Bu mezkûr giderlere ait faturaların Belediye tarafından ödenmiş olması gerekmektedir. Nakdi yardım yapılması yasal düzenlemeye aykırıdır” denildi. Bu arada kanuna aykırı olmasına rağmen Esenler'deki tüm muhtarlıklara temmuz ayından itibaren 1 milyon 750 bin TL'nin üzerinde düzenli olarak aylık nakdi yardım yapıldığı ortaya çıktı. Sayıştay, yapılan ödemenin tavan tutar olan 1 milyon 750 bin liranın üzerinde olduğunu tespit ederek, yasal düzenlemeye aykırı iş yapıldığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.