Kılıçdaroğlu net konuştu: Anneler çocuklarını istiyor

Kılıçdaroğlu net konuştu: Anneler çocuklarını istiyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Diyarbakır'daki anneler ile 'Cumartesi Anneleri' arasında bir ayrım yapmıyoruz. Anneler çocuklarını istiyorlar. Bu kadar. Anneler çocuklarını istiyorlarsa, her iki anne grubunu da ayrıştırmadan kucaklamamız gerekiyor, annelerin talebini saygıyla karşılamamız gerekiyor" dedi

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Maltepe'de gerçekleşen "Kastamonu Günleri"nin açılış törenine katıldı. Töreninin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'nin "Cumhurbaşkanlığına aday olabilir" sözleri ve kendi adaylığı konusunun sorulması üzerine, "Şu anda bizim gündemimizde olan bir soru değil. Cumhurbaşkanlığı seçimi olduğu zaman bakarız yani" dedi. Tank palet fabrikası ile ilgili kararnameye ilişkin soruyu da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Tank palet olayı Türkiye'nin itibarıyla oynama olayıdır. Türkiye'nin saygınlığına gölge düşürme olayıdır" şeklinde yorumladı.

ÇOCUKLARI İKTİDAR BULACAK
Diyarbakır HDP il binası önündeki annelere bir heyet gönderip göndermeyeceğinin sorulması üzerine, "Diyarbakır'daki anneler ile 'Cumartesi Anneleri' arasında bir ayrım yapmıyoruz. Anneler çocuklarını istiyorlar. Bu kadar" cevabını veren Kılıçdaroğlu, "Her iki anne grubunu da ayrıştırmadan kucaklamamız gerekiyor. Çocukları bulacak olan kim? İktidar sahipleri. İktidarın  o çocukları getirmeleri lazım. Öbür annelere bakıyorum; yıllardır çocuklarını arıyorlar, 'bari, hiç değilse mezarını gösterin' diyorlar, 'gidip başında bir fatiha okuyalım' diyorlar. Anneleri, gazilerimizi, şehitlerimizi ayırmayalım" ifadelerini kullandı.

ADALET ARAYIŞIMIZ SÜRÜYOR
Kemal Kılıçdaroğlu, bir basın mensubunun 'Adalet Yürüyüşü'nde terör örgütü DAEŞ'in saldırı planıyla ilgili süren davada beraat kararı verilmesiyle ilgili yorumunu sorması üzerine, "Adalet diyorduk. Bana saldırınca bir şey yok ama başkalarına bir şey söyleyince neredeyse müebbetle yargılanıyorlar. Bu ne demektir? Ülkede adaletin olmadığını gösteriyor. O nedenle ülkede adalet arayışımız sürüyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.