Kime niyet kime kısmet: Nikah salonu 29 yıllığına devredildi

Kime niyet kime kısmet: Nikah salonu 29 yıllığına devredildi
Bakırköy Belediyesi’nin yaklaşık 6 yıl önce en geç iki yılda bitireceğini söylediği Osmaniye Mahallesi’nde yapımı devam eden Belediye Hizmet Binası arkasındaki nikah salonu, 29 yıllığına devredildi

Bakırköy Belediyesi tarafından yapılan ihale ile henüz hangi şirkete devir edildiği bilinmeyen nikah salonu; içine yapılacak büfe, kafeterya ve dükkanlarla birlikte 29 yıl müteahhit tarafından kullanılacak. Yap-işlet-devret yöntemi ile 3.248,21 metrekare olarak belirlenen inşaat alanında yapılacağı belirtilen yerler ise şöyle: bodrum, zemin, birinci kat ve ikinci kattan oluşan Bakırköy Belediyesi Kültür Merkezi ve Evlendirme Dairesi; 1 adet Davet ve Balo Salonu, 1 adet büfe, 2 adet nikah salonu, 2 adet gelin odası, 1 adet takı ve fotoğraf Alanı, 1 adet kafeterya, 1 adet kokteyl salonu, 4 adet dükkan gibi mağazalar. Ayrıca bu yapılara ek olarak 2071,77 metrekarelik alan da binaları yapan müteahhidin kullanımına verilecek.
 

Mülki amirler nikah seyredecek
Belediye hizmet binasının da olduğu parselin hemen yanında Kaymakamlık ve Emniyet Hizmet Alanı olduğu görülüyor. Yeni yapılacak kaymakamlık ve emniyet binasıyla birlikte, belediye hizmet binası da tamamlanınca, ilçenin mülki amirlerinin sık sık nikah seyredeceği ön görülüyor. İhale ilanında, söz konusu nikah salonunun yine yapımı yaklaşık 6 yıldır devam eden Belediye Hizmet Binası ile aynı parselde bulunduğu, belediyenin yaptığı planda söz konusu parselin ‘Kentsel Hizmet Alanı’ olarak belirtildiği görülüyor. Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği’ne baktığımızda ise "Kentsel Hizmet Alanı" şeklinde tanımlanmış bir alan olmaması dikkat çekti.
 

Akıllarda soru işaretleri kaldı
Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliğinde "Belediye Hizmet Alanı ve Resmi Kurum Alanı" tanımlamalarının ne olduğu, bu alanda hangi yapıların yapılabileceği tanımlanmışken, "Kentsel Hizmet Alanı" nedir tanımlanmamış. Yönetmelikte tanımı olmayan ama belediyenin yaptığı planda belirtilen "Kentsel Hizmet Alanı" içine ne tür binalar yapılabilir yahut yapılamaz belli değil. Belediyenin söz konusu inşaat alanı için "Kentsel Hizmet Alanı" tanımlaması akıllarda soru işareti bıraktı.
 

Binalar kaderine terk edildi
Öte yandan Bakırköy Belediyesi'nin yapılan ve kullanılmayan nikah salonu da ayrı bir tartışma konusu olarak zihinlerde canlandı. Hatırlanacağı üzere geçmiş dönem Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen tarafından, Ataköy’de nikah salonu olarak açılışı yapılan bina, Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu tarafından 2,5 yıl atıl bırakıldıktan sonra, önce öğretmenevi daha sonra mevzuata uydurulamadığı için eğitimciler lokali olarak tekrar açılmış, açıldıktan kısa bir süre sonra da kaderine terk edilmişti. Şimdilerde atıl bir şekilde duran binanın, yine birilerine devir edileceği iddia ediliyor. Yine Bülent Kerimoğlu yönetimindeki Bakırköy Belediyesi, içerisinde nikah salonu da bulunan Yunus Emre Kültür Merkezi önündeki ağaçlık alana Nisan 2017’de beton dökmek sureti ile nikah için kullanma girişiminde bulunmuş, vatandaşın tepkisi üzerine dökülen betonlar sökülmüştü. Şimdilerde mini kır düğünü konsepti ile nikah öncesi kokteyl yapılan bir alan olarak kullanılıyor.

 

ÖZEL HABER: SELVİ SARITAÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.