Kiralık evler ateş pahası!

Kiralık evler ateş pahası!
İstanbul'da yaşayanların ortak derdi yüksek ev kiraları. Son dönemde yüzde 25'e varan oranlarda artış var. Özellikle de İstanbul’un kalbi sayılan Beşiktaş, Şişli, Kadıköy gibi semtlerde. Rakamlar yüksek. Örneğin Beşiktaş’ta 1+1 dairenin kirası 2 bin liradan başlıyor. Merkezden uzaklaştıkça, Beylikdüzü, Esenyurt, Tuzla gibi semtlerde kira ucuzluyor, 1+1 daire fiyatları 500 600 liradan başlayabiliyor; bu kez de ulaşım masrafları artıyor.

SATILIK UCUZ KİRALIK PAHALI

Öğrencisi, çalışanı, emeklisi, yüksek ev kirası, İstanbullunun ortak çilesi. Kredilerin yükselmesi satın alım gücünü tamamen ortadan kaldırdı mecburen herkes kiralık bakıyor. Satılık daireler ucuzladı ama alım gücü azaldı, kiralık dairelere talep arttı, fiyatlar tavan yaptı. Emlakçılara göre, kiralarda yüzde 25 civarında bir artış oldu. Çünkü şuan tam kiralık dönemi temmuz ağustos eylül ayları kiralıkların en yoğun olduğu zaman. Emlak sektöründe satılık daire fiyatları düşerken satılık daire fiyatları arttı.

BEYLİKDÜZÜ'NÜN YOL MASRAFI VAR

Beşiktaş’ta 1+1 satılık bir dairenin fiyatı 650 bin lira iken 450 bin liraya kadar geriledi, kiralık fiyatıysa 2750 liraya yükseldi. İstanbul’un kalbinde, Şişli, Beşiktaş, Kadıköy gibi semtlerde kiralar yüksek, evler eski, kiracılar dertli. Okullar açılacak öğrenciler kiralık ev aramaya başladı ancak yüksek ev fiyatları en çok onları sıkıntıya sokuyor. Beşiktaş’ta 1 + daire fiyatı 1900 liradan başlıyor.

Merkezden uzaklaştıkça, , , Tuzla gibi semtlerde kira ucuzluyor, 1+1 daire fiyatları 500 600 liradan başlayabiliyor; bu kez de ulaşım masrafları artıyor. Ekim ayından itibaren kiraların, ucuzlaması bekleniyor. İstanbullunun kiralık arayışı sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.