Kısıtlı ve şartlı normalleşme

Kısıtlı ve şartlı normalleşme
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "maske mesafe ve temizlik" uyarısı yaptıktan sonra birçok yasağın kaldırıldığını duyurdu. Şehirlerarası seyahat sınırlamasının 1 Haziran'dan itibaren tamamen kaldırılacağını belirten Erdoğan, 65 yaş üstünün sokağa çıkma sınırlandırılmasının devam edeceğini söyledi. Erdoğan kamu çalışanlarının da normal çalışmaya başlayacağını belirtti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Salgın sürecinde hizmet veren sağlık personeline teşekkür eden Erdoğan, birçok yaşağın kaldırıldığını duyurdu. Alınan yeni kararları açıklayan Erdoğan, "Şehirler arası seyahat kısıtlaması 1 Hazrin'dan itibaren kaldırılmıştır. Olumsuz bir durum görmememiz halinde yeniden getirebiliriz. 1 Haziran itibariyle kamu personelleri iş başı yapacaklar. Kronik hastalığı bulunan kamu hastalarının durumları değerlenecek. 65 yaş üstünün sokağa çıkma sınırlandırılmasını pazar günleri 14:00 saatleri arasında istisna kapmasında olması devam edecek 3 kavram çok önemli: maske mesafe ve temizlik" uyarısını yaptı.

EĞLENCE MEKANLARI HARİÇ DİĞERLERİ AÇILIYOR
20 yaş altıyla ilgili sokağa çıkma uygulamasını 18 yaşa indirildiğini açıklayan Erdoğan, "0-18 yaş grubu çarşamba ve cuma günleri 14 ve 20 arasında çıkmaya tabi olmayacak. 1 Haziran itibariyle Restoran, kafe, pastane, çay bahçeleri ve kaplıca türü işletmeler belirlenen kurallar dahilinde saat 20'ye kadar hizmet vermeye başlayacak. Eğlence ve nargile mekanları bu kapsamın dışındadır. Plajlar milli parklar ve bahçeler belirlenen 1 Hazarin itibariyle faaliyet geçecek. Müze yerleri de bu tarihte açılıyor. Hipodromlar 10 Haziran'dan itibaren faaliyete geçecek. Deniz turizmi, balıkçılığı ve taşımacılığı belirli kurallar dahlinde kaldırılmıştır. Sürücü kursları 1 Hazarin'dan itibaren hizmet verecektir" dedi.

75 BİN VATANDAŞIMIZI ÜLKEMİZE GETİRDİK
Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüs salgınının küresel sınamalardan biri olduğunu belirterek, "Milletimizin verdiği destekle bu süreci tüm tedbirlerimizle en az sıkıntıyla geçiren ülkelerden biriyiz. 75 bin vatandaşımızı ülkemize getirdik. Yardım isteyen 135 ülkeden 100'üne cevap vermeyi başardık" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.