Kokusu kötü, rengi siyah!

Kokusu kötü, rengi siyah!
Arnavutköy İmrahor Mahallesi'nden başlayıp Alibeyköy Barajına kadar uzanan dere, çevreye yaydığı kötü koku ve rengi ile vatandaşları tedirgin ediyor. İstanbul'un önemli su kaynaklarından biri olan Alibeyköy Barajı'na dökülen derenin rengi özellikle kurban bayramı sonrası siyaha büründü. Mahalle sakinleri, "Eskiden bu derede çocuklar yüzerdi, balıklar vardı. Şimdi ise zehir saçıyor" dedi

İstanbul'un içme suyu barajlarından Alibeyköy Barajı'na akan dere herkesi tedigin etti. Yıllar önce içinde çocukların yüzdüğü, çok sayıda balık türünün de içinde yaşadığı dere, şimdilerde mahalle sakinlerini adeta canından bezdirmiş durumda. Her geçen gün daha da kötüye giden dereye, bölgedeki büyükbaş hayvan besicilerinin attığı hayvan atıkları da eklenince mahalle sakinleri duruma isyan etti. Derenin geçtiği güzergahta oturan vatandaşlar, çevreye yayılan kötü koku nedeniyle evlerinin pencerelerini açamadıklarını, hayatlarından endişle ettiklerini dile getirdi.


KURBAN ARTIKLARINI DEREYE ATTILAR

Derenin eskiden çok güzel olduğunu söyleyen mahalle sakini Sultan Murat Taşdemir, "Önceden biz burada balık tutuyorduk. Şimdi ise akşamları oturamıyoruz. Çok kez İSKİ'yi aradık ama çözüm üreten yok. Ailemizle evimizin önünde oturup bir bardak çay içemiyoruz. Kokudan durulmuyor. Kurban Bayramı'nda da burada hayvan besleyenler tüm kurban atıklarını dereye attılar. Biz mahalle halkı olarak çok rahatsızız. Bu su Alibeyköy Barajına akıyor. Bütün İstanbul bu pis suyu içiyor diyebiliriz. Bir an önce yetkililer numune almalı, tehlikenin boyutu gözler öneni serilmeli" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.