Koray Aydın: TÜİK'te büyük bir sahtekarlık var!

Koray Aydın: TÜİK'te büyük bir sahtekarlık var!
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın Damga'ya çok özel açıklamalarda bulundu. İYİ Parti'nin yüzde 20 oy bandını zorladığını belirten Aydın, özellikle işsizlik konusunda sert eleştiriler yaptı. TÜİK'in rakamlarına güvenmediğini belirten Aydın, "Gerçek enflasyon oranını şalla örtüyorlar. Öyle emir alıp, öyle davranıyorlar. Orada dönen sahtekârlıkları biliyorum" dedi

Teşkilatlanmadan Sorumlu İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, Beylikdüzü'nde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.  Damga'ya konuşan ve İYİ Parti olarak vatandaşın sıkıntısını temel alan bir bakış açısı geliştirdiklerini söyleyen Aydın, "Bizim açtığımız yoldan bütün partililer gidiyor. Bu durumda bizi çok memnun  ediyor. Çünkü siyasal zemin bugüne kadar vatandaşın sıkıntısı ve dertleri üzerinden değil, iktidar partisinin oluşturduğu gereksiz gündemler üzerinden yapılıyordu. Biz bunu tersine çevirdik. Vatandaşın sıkıntısını temel alan bir bakış açısı geliştirdik. Bunu çeşitli girişimlerle de takviye ettik. Örneğin, TBMM’de salı ve çarşamba günü yapılan grup toplantılarımızda genel başkanımız orada süresinin 10-15 dakikasını milletin sesi diye çeşitli ezilmiş, hakları gasp edilmiş grupların sesini duyurabileceği bir platforma çevirdi. Bu vatandaşımızın ilgisini çekti. Bu konuşmaları yaptırdığımız dönemde hakikaten bu Türkiye’de hızla yayıldı. Bu yüzden bütün gruplar, grup toplantılarımızda konuşabilmek için bol miktarda müracaat alıyoruz. Bunun iktidar nezdinde de getirdiği bir karşılık olduğunu söyleyebilirim. Çünkü bununla biz yetinmedik. Yaptığımız bütün il gezilerinde vatandaşın bize olan aktarımını, şikâyetlerini her hafta sonu genel merkezimizde, genel başkanımıza iletiyoruz. Bu şekilde oda grup toplantılarında dile getiriyor. Bu partimizde büyük bir farkındalık yarattı. Şuanda vatandaş bizi dostu olarak kabul ediyor" açıklamasını yaptı.


Türkiye konuşmayı unuttu

"Hangi partiden olursa olsun iyi ki İYİ Parti var. Bu partinin varlığı bize güç vermeye başladı deyip konuşan, hakkını arayan bir yapı ortaya çıktı" diyen Koray Aydın, "Çünkü Türkiye uzun zamandan beri konuşmayı unuttu. Korkuyla teslim alınmış milyonlarca insan, acılarını bile anlatmaktan korkar hale gelmişlerdi. Bu düşünceyi yıkmış olduk. Yaptığımız il gezilerinde sıkıntıları tespit bu sıkıntıları da genel başkanımızın grup toplantısında söylemesi de mışıl mışıl uyuyan Ak Parti’yi de, milletvekillerini de gidip bizim şikâyet konusu olan konularımızı vatandaşla görüşmek zorunda bıraktırdı. Yani biz Ak Parti’yi itekleye itekleye vatandaşın sıkıntısında hassasiyet göstermesini sağladık. Bu da vatandaşımızın nezdinde bize teveccüh kazandırıyor. Biz bu yolu yeni siyaset dili ve çalışma şekli olarak gördük ve seçim yapılana kadar devam ettireceğiz. Geçen haftayı bütün milletvekillerimiz, genel kurul üyelerimiz, kurucular kurulu üyelerimiz İstanbul’un 39 ilçesinde geçirdi. Bağcılar’daki vatandaşlarımızın ciddi sıkıntıları var ve genel başkanımız bunu grup toplantısında dile getirdi. Bunun üzerinden aldığımız habere göre, Ak Parti milletvekilleri anında Bağcılar’a ziyarette bulunmuş. Kısacası biz onlara adres verip, gereğini yapın diye oraya gönderiyoruz. 39 ilçede arkadaşlarımız dağınık bir şekilde görevlerini yapıyor. Beylikdüzü’ne ziyarette bulundum ve iyi ki bulundum diyorum. Yakından tanımış, görmüş oldum.  Sanayici esnafıyla bir araya geldik. Çok sorun gördüm ve bunları bize de aktardılar. Temas etmenin, bunu samimiyetle yapmanın insanlara güç verdiğini de söyleyebilirim. Biz bu işi milletimiz için yapıyoruz. Türkiye şu anda en kötü dönemlerini yaşıyor. Ama maalesef bunu görmezden gelen hiçbir şey olmamış gibi davranan bir iktidar tarafından yönetiliyor. Bu yüzden bu yeni siyaset dilinin Türkiye’de büyük değişim yaratacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.


iyi parti beylikdüzü koray aydın


Rakamlara güvenmiyorum

Türkiye'nin işsizlik sorununa değinen Aydın, Türkiye İstatistik Kurumu’nun eziklik içerisinde olduğunu belirterek, "Türkiye’de işsizlik problemi, üzerine şal örtülen, gizlenmeye çalışılan, iktidarın pek göstermek istemediği bir alandır. Şuanda TÜİK verilerine bakarsak yüzde 27 civarında bir genç işsiz var. Bu tabi ki gerçek bir rakam değil. TÜİK'in bu işleri yaparken, işini doğru yapamamanın ezikliği içerisinde olduğunu görüyoruz. Öyle emir alıp, öyle davranıyorlar. Çünkü iş aramaktan vazgeçenler diye bir fasıl açtılar, işsizlerin önemli bir kısmını oraya attılar. TÜİK’in açıkladığı hiçbir rakama güvenmiyorum. Orada dönen sahtekârlıkları biliyorum. Üretici fiyat endeksinin yüzde 38,8’ini açıkladılar, tüketici fiyat endeksini de yüzde 16.59 açıkladılar. Böyle bir şey olabilir mi? Gerçek enflasyon oranını şalla örtüyorlar" eleştirisinde bulundu.


İşsizliği yüzde 10'un altına düşüreceğiz

Türkiye Cumhuriyet'inin tarihinin en büyük işsizlik dönemini yaşadığını belirten Koray Aydın, "Türkiye uzun yıllardan beri tüketim modeliyle yürüyor. Temel hareket noktalarını o oluşturuyor. Esnaf ziyaretlerine bu kadar yoğunlaşmamızın sebebi, Türkiye’de iki milyon esnaf var. Esnafın  çalışma alanı büyüdükçe yanında eleman çalıştırma istihdamı o kadar artacaktır. Bu yüzden esnafı öldürmemeliyiz. Esnafı çalışır halde tutmayı başarırsak işsizliği de azaltmış oluruz. Üretim merkezli bir modele geçmeden Türkiye’nin işsizlik probleminin düzelmesi mümkün değil. Şuanda bizim kalkınma ve ekonomi politikalar başkanlığımız, üretim merkezli büyüme modeli üzerinde iktidar olduğumuzda neler yapacağımıza dair bir çalışma alanı oluşturmaya başladılar ve bu çalışma bitti diyebiliriz. Büyük bir lansmanla Türkiye’ye sunacağız. Şuanda lise düzeyinde üniversiteler var. Bu alanı takip edip kendi insan kaynaklarımızda çok şey üretecek bir alan açacağız. Türkiye’nin problemlerini bilen siyasi bir parti olarak, üretim merkezli büyüme modelini hayata geçirdiğimizde, tabi bunun birden olması mümkün değil ama kademe kademe iyileştirme yaparak, işsizlik rakamların çok uzun sürmeyecek bir zamanda yüzde 10’nun altına indireceğiz. Bu rakamlar büyüme modelimizle de daha da inecektir" dedi.

iyi parti beylikdüzü koray aydın
 


İYİ PARTİ YÜZDE 20 BANDINI ZORLUYOR

Erken seçim tartışmalarını da değerlendiren değerlendiren Koray Aydın, "Buna siyasal açıdan bakarsak, yapılacak ilk seçimde bu millet İyi Parti’de toplanacak. İsterse on beş tane parti olsun. Halkımız güçlü gördüğü yerde toplanacak. Oy oranlarını resmi anket yapan firmalar üzerinden değerlendirebilirim ama bazıları da doğru anket sonuçlarını yansıtmıyor. Bu işi ciddi bir şekilde yapan firmalarda, yüzde 17-18 bandına yerleştiğimizi ve yirmi bandını zorladığımızı görüyoruz. En son metropolün sahibi de televizyon ekranlarında açıkladı. Böyle giderse İyi Parti yirminin üzerine çok çıkar ve birinci parti olursak da sürpriz olmaz dedi. Halk bir şeyi benimserse ve bir yerden de bıkmış usanmışsa yeni bir buluşma adresini kendi oluşturur. Şuanda İyi Parti milletin yeni buluşma adresidir. Biz Türkiye’de makulü oynuyoruz. Türkiye’nin sürtüşmelerden uzaklaşması lazım. Bunu da her düşünceden insanın kendi parti bünyesinde toplamış bir partinin başarabileceğini görüyoruz. Bu bakımdan imtihanlar vererek geldik. Şuan Türkiye’yi yönetmeye hazır bir İyi Parti var. Kurumsal yapısını oluşturmuş bir partiyiz. Bütün kadrolarımızı oluştururken düşünce yapılarına değil liyakat düzeyine ve iş yapma becerisine bakarak oluşturduk. Bu yüzden de her alandan hazırız" açıklamasını yaptı. Ak Parti iktidarının son bulacağını ve bundan dolayı Kanal İstanbul’un yapılmayacağını belirten Aydın, "Ak Parti iktidarı son buluyor. Biz bu konuda gereken uyarıyı müteahhitlere de verdik. Çalışmaları durduracağız. Şuan Türkiye’nin hali ortada. Kanal İstanbul’un yapılması doğru değil" ifadelerini kullandı. ÖZEL HABER/ ZEHRA ÇELİK-BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.