Korsan lens kör etmesin!

Korsan lens kör etmesin!
İnternetten korsan lens satışına karşı çıkan optisyenler, harekete geçti. Opak Lens Yönetim Kurulu Başkanı Erol Harbi, korsan lens satışının engellenmesi için İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüş başlattı. Harbi'ye çok sayıda optisyen ile Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut Vardi destek verdi

İstanbul'dan, Ankara'ya 'Korsan lens satışına hayır' yürüyüşüne çıkan Opak Lens Yönetim Kurulu Başkanı Erol Harbi yıllardır sürdürdüğü mücadeleye rağmen halk sağlığını tehlikeye atan korsan satışlar nedeniyle eyleme başladığını belirtti. 31 Mayıs günü Ankara’da olması tahmin edilen Harbi, 1 Haziran Gözlükçüler ve Optisyenler Günü’nde, yaklaşık 6 bin 500 optisyenin imzasını Sağlık Bakanlığı’na teslim etmeyi planlıyor. Yasalara göre gözlük ve kontak lens satışı yetkisi doğrudan ve yalnızca optisyenlik müesseselerine ait.

Siteler hemen kapatılmalı
İstanbul'dan yaya olarak Ankara'ya yol açıkan Erol Harbi, şirket çalışanları, ailesi ve destek verenleri tarafından törenle uğurlandı. Harbi, törenin ardından şirket çalışanları ve ailesinden helalık isteyerek Ankara yürüyüşünü başlattı. Yürüyüş öncesi konuşan ve hukuka aykırı satışların durdurulmasını talep eden Harbi, "Bu yürüyüşle, gözlükçünün, optisyenin hakkının yenmesine neden olan internet siteleri hakkında Sağlık Bakanlığı tarafından verilen kapatma cezalarının artık uygulamaya konulmasını ve hukuka aykırı olarak gerçekleştirilen bu satışların bir an önce durdurulmasını istiyorum. Bu yürüyüş, toplumun sağlığını birinci derece tutarak mesleğinin ahlakına sahip çıkan, yasalara uyan,bu hassasiyetinin uğruna, haksız kazanç sahipleri yüzünden mağdur olan gözlükçüler ve optisyenler için olacaktır" dedi.

erol harbi

Önce reçete sonra satış 
"Bu yürüyüş, karşılaşabileceği sağlık sorunlarından ve yasalardan haberdar olmadığı için internet sitelerinden sahte lens satın alıp, görme kaybına uğrayan, sağlık problemi yaşayan vatandaşlarımız için olacaktır" diyen Harbi, "Tamamen toplumun göz sağlığı ve mesleğim adına yapılacak olan bu yürüyüşüm, kesinlikle siyasi içerikli olmayıp, şahsi bir girişimdir. Niyetim bu konuda kamuoyunun dikkatinin çekilmesidir. Bilindiği gibi 5193 sayılı 'Optisyenlik Hakkında Kanun' 2004 yılında gözlük ve kontak lens satışının yetkisini doğrudan ve  yalnızca optisyenlik müesseselerine vermiştir. Kontak lens satışı reçeteye tabidir ve satışı sadece optikçilerde yapılmaktadır. İnternet, optisyenlik müessesesi değildir" diye konuştu.

turgut vardi

Bir bildiği vardır herhalde
Erol Harbi'nin yürüyüşünü desteklediğini ancak kendilerinden, konfederasyon üyelerinden imza alınmadığını söyleyen Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut Vardi, "Arkadaşımız mücadele veriyor, internetten lens ve gözlük satışının engellenmesi ile ilgili. Haklı, kendisi inşaallah başarıya ulaşır. Kanunda boşluk var ve Tıbbi Cihaz Kurumu'da bu kanundaki boşluktan dolayı bu satışları engelleyemiyor. İnternette lens satışı yasaktır diye bir ibare yok. Ona atfende internetçiler satıyor. Ama Erol Harbi'nin yürümesi doğaldır. Hem gözlük çerçevelerinin hem de lenslerin satışı ile ilgil mücadele veriyor. Takdir etmek lazım. İnşaallah başarıya ulaşır. Bizimle irtibata geçmediler maalesef. Bir kırgınlığım yok, mühim olan mesleğin sorunlarının çözülmesidir. Ama bizim de görüşlerimizi alsalardı bizden de imza isteseydi biz de imzalarımızı verirdik. Ankara'da ki temaslara katkımız olurdu. Bir bildiği vardır herhalde" dedi.

eda yağmur güven

Eda Yağmur Güven (Optisyen): Umarım yürüyüş faydalı olur
Müşterilerimiz bizden fiyat istiyor, lensin fiyatını söylediğimizde internette şu fiyata deyip direk çıkıp giden oluyor. Korsan diyoruz, son kullanma tarihine yakın olduğu için fiyatı bu şekilde diye uyarıyoruz. Herkes araştırmıyor ve maalesef interneti tercih ediyorlar. İmzalar tepki çekecektir. Umarım herkes imza verir ve bu yürüyüş işe yarar. 

ömer ilkan

Ömer İlikan (Optisyen): Bir şey olmaz demeyin
Örneğin ben sağlığımla alakalı bir siparişi internetten vermedim. Bu doktor reçetesi ile getirilen bir şey bunun deneyimini biz biliyoruz. Sağlık için hiçbir alışverişimi internetten vermedim. Bir şey olmaz demeyin 1000 kişiye sorun olmaz bir kişiye olur. Lütfen dikkatli olun. Internetten bu ürünleri almak yerine güvendiğiniz optisyenlerden alın.

imam sonar

İmam Sonar (Optisyen): Vahim sonuçları olabilir
Bir müşterimizin çocuğu annesinden, babasından lens parası almış bizden lens alacak. 20 lira daha ucuz diye internetten almış. Sonra o lens korneasına yapıştı. Bir hastaneye götürdüler. Biri kurtarıldı diğeri kurtarılamadı. Korneası yırtıldı 14 yaşında 20 lira daha ucuz diye. Mesela son kullanma tarihi ufacık yazılıyor. Ya da kutusunu değiştirenler var. Erol Harbi'nin bu yürüyüşünü destekliyorum.  UFUK ÇOBAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.