Küçükçekmecce Belediye Başkanı Kemal Çebi: Bizden terörist çıkmaz

Küçükçekmecce Belediye Başkanı Kemal Çebi: Bizden terörist çıkmaz
Küçükçekmece Belediyesi İstasyon Mahallesi'ndeki Atatürk Parkı’nı yeniledi. Yenilenen park PKK/YPG terör örgütlerinin simgeleri ve renklerine benzeyen sembollerle donatıldığı gerekçesiyle tepki çekti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sembollerle ilgili soruşturma başlatırken Belediye Başkanı Kemal Çebi, "Bizden PKK'lı çıkmaz. Baktık ki vatandaşlarımızın bazıları bu ortaya atılan çirkin iddialardan etkilenmişler. Biz de o zeminleri değiştirme kararı aldık" dedi

Küçükçekmece Belediyesi 10 Kasım'da tamamlanan Küçükçekmece İstasyon Mahallesi Atatürk Parkı yenileme çalışmalarıyla ilgili resmi sosyal medya hesabından bir duyuru yaptı. Paylaşımda terör örgütünün sembolünü anımsatan yer döşemesi üzerinde spor aletlerinin olduğu bir fotoğraf kullanıldı. Belediyenin "Çocuklarımız için parklarımızı yeniliyoruz" mesajıyla yaptığı paylaşım sosyal medyada sürede tepki çekti. İçişleri Bakanlığı'na gelen ihbarlar Küçükçekmece Kaymakamlığı'na ulaştırıldı. Kaymakamlık dün yerinde inceleme yaparak, örgütsel anlam içeren sembollerin kaldırılmasının sağlandığını bildirdi. Soruşturma başlatıldığını belirten Küçükçekmece Kaymakamlığı ayrıca suç duyurusunda bulunulduğunu da açıkladı.

Sökülmeye başlandı

Parkta terör örgütünün sembollerinin kullanıldığı tespitiyle başlatılan soruşturma, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından yürütülüyor. Soruşturma kapsamında söz konusu projeyi sunan veya onaylayan kişilerin kimlikleri tespit edilerek, terör bağlantılarının araştırıldığı öğrenildi. Parkın yenileme çalışmalarını yapan taşeron firma ve işçilerin ifadelerinin alındığı öğrenildi. İşçilerin ifadelerinde "bize söylenildiği gibi yer döşemelerini yaptık" dedikleri belirtildi. Küçükçekmece Kaymakamı Turan Bedirhanoğlu, İstasyon Mahallesi'nde bulunan Atatürk Parkı'nda yenileme çalışmalarının ardından ortaya çıkan sembollerle ilgili vatandaşlardan yoğun şikayet aldıklarını belirtti. Yaptıkları incelemede, parkta terör örgütünün kullandığı sembollere benzeyen bazı görsellerin ortaya çıktığını tespit ettiklerini söyleyen Bedirhanoğlu, bunların kaldırılması için ekiplere talimat verdiğini ve söküm işlemlerinin başladığını kaydetti.


Hızlı bir şekilde kaldırdık

Konuyla ilgili Küçükçekmece Belediyesinden yapılan açıklamada ise "İstasyon Mahallesi’nde yapmış olduğumuz çocuk parkı tasarımında kullanılan tasarımla ilgili olarak sosyal medyada yapılan yorumlar karşısında son derece üzgün olduğumuzu ve ifade edildiği şekilde bir maksadın asla olmadığını bir kez daha ifade etmek isteriz. Vatandaşlarımızın ve bizlerin hassasiyeti sonucu söz konusu parkı hızlı bir şekilde kaldırdık ve tasarımının değişmesi ile ilgili çalışmalara başladık. En kısa zamanda çocuklarımızın yeni parkına kavuşacağı sözünü veriyoruz. Bizim için Küçükçekmecelilerin mutluluğundan ve duygularından daha öte bir şey olamaz" ifadelerine yer verildi.


Madem öyle neden işe aldınız?

Tartışmanın odağındaki isim Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi ise Mehmet Mert'e konuştu. "Bizim göreve gelmemiz ile birlikte Küçükçekmece'de tabi ki bir şeyler değişti. Belediye binasının her tarafı Atatürk fotoğrafları ile süslendi, bayraklarımız ile süslendi" diyen Çebi, "Kimse benim bayrağımıza, cumhuriyete, Atatürk'e olan sevgimi test edemez. Bizden PKK'lı çıkmaz. Ne benden ne de o parkları yapmakla sorumlu Küçükçekmece Park ve Bahçeler Şube Müdürü Şerafettin Mataracı'dan. Kaldı ki bu kişi (Şerafettin Mataracı) bizden önce de AKP döneminde de aynı görevdeydi ve aynı kişi. Madem bu adam terörist işe siz aldınız, bu göreve de siz getirdiniz. Belediyede belki bazı kişilerden şüphelenirim ama PKK'lı olarak en son bu adamdan şüphelenirim. Doğma büyüme Rizeli bir ailenin mert, yiğit, cumhuriyetçi çocuğudur kendisi" ifadelerini kullandı.


Başka yerde top koştursunlar

Siyaset bu kadar belden aşağı yapılmaması gerektiğini belirten Çebi, "Bir şey bulamayınca bu kadar alçakça saldırılmamalı. Park 3 aydır yapılmış. Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi'ye vuracak. Bir şey yok, nasıl çamur atarım diye boş uğraşlar bunlar. Biz ömrümüzü bu cumhuriyete, bu ülkeye adamış insanlarız. Bu çamuru atanlar gitsin başka mahallede top koştursunlar. Onlara bizden top da gelmez pas da gelmez. Baktık ki vatandaşlarımızın bazıları bu ortaya atılan çirkin iddialardan etkilenmişler. Biz de o zeminleri değiştirme kararı aldık. Sırf ucuz insanlarla, ucuz polemikler yaşamayalım diye şimdi parktaki o zeminleri değiştiriyoruz" açıklamasında bulundu.


MEHMET MERT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.