Kurtlar Vadisi Fikirtepe!

Kurtlar Vadisi Fikirtepe!
Kadıköy Fikirtepe'de Kurtlar Vadisi dizisinin yapımcısı Raci Şaşmaz’ın hakim ortakken şirketindeki çalışanına bedelsiz olarak devrettiği Selimoğlu Yapı İnşaat A.Ş.’nin iflasına karar verildi. Şirket nedeniyle kentsel dönüşüm mağduru olduğunu söyleyen 134 vatandaş evlerinin iflas masasında satılacağını söyleyerek, “Biz bunu kabul etmiyoruz. İflasa da inanmıyoruz. Bu işte bir bit yeniği var” dedi.

Fikirtepe'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarında adını duymaya başladığımız Selimoğlu Yapı İnşaat Şirketi, iflasını ilan ederek 134 kişiyi mağdur etti. Yaşanan mağduriyet nedeniyle parasını ödedikleri dairelerin tapularını alamadıklarını söyleyen vatandaşlar, “Şimdi bu şirket iflas ilan ettiği için, bizim evlerimiz iflas masasında satılacak. Resmen yangından mal kaçırıyorlar. Biz bu işte bir bit yeniği olduğunu açık bir hileli iflas olduğunu düşünüyoruz” dedi. Konuya ilişkin konuşan Leke Fikirtepe Platformu Sözcüsü Engin Akgüzel de Selimoğlu şirketinin içinin boşaltıldığını belirtti. Akgüzel, “Selimoğlu şirketinin değerli gayrimenkulleri ve malvarlıkları, 2017’den itibaren Raci Şaşmaz’ın diğer şirketlerine düşük bedellerle fatura edildi. Daha sonrasında ise el değiştirilerek kaçırıldı. Bu durum İstanbul ve Çeşme savcılıklarının yaptığı araştırmalar ile bilirkişi raporlarında da ispatlandı. Bu vesileyle İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2019’da ‘nitelikli dolandırıcılık’ davası açıldı. Halen yargılanıyorlar. Selimoğlu şirketinin üzerine ipotek ve hacizli olan 8-10 tapunun dışında hiçbir malvarlığı bulunmadığı ayan beyan ortada” dedi.


Resmen dolandırıcılık

İnsanların dolandırıldığını iddia eden Akgüzel, “İstanbul Fikirtepe ile İzmir Çeşme’deki Jarden Eden ve Konak projelerinde bir kısım proje için 12 milyon 500 bin gibi bedellerle internet sitelerinde satış ilanları verildiğini görüyoruz. 100’ün üzerinde gayrimenkulün tasarrufun iptali davaları ile geri getirilmesi gerekiyor. Oysa verilen bu iflas kararı ile Selimoğlu firması tarafından tüketicilere satılan, paraları tahsil edilen, fakat çeşitli bankalardan çekilen krediler sonucu ipotek ettirilen tapuları teslim edilmeyen Fikirtepe’deki Brooklyn Park sitesindeki 134 mağdurun evleri iflas masasında satılacak. Yıllardır yaşanan mağduriyetler katlanarak devam edecek. Şirketin içi boşaltılmasaydı, borsaya taşınmasaydı, bu mağduriyetler çok rahatlıkla bitirilebilirdi. Şaşmaz’ın mağdur ettiği yüzlerce tüketicinin açtığı davalarda, avukatları tarafından kanuna istinaden davaların durması yönünde beyanlar veriliyor ve açılmış bütün davalar duracak” diye konuştu.  Konuya ilişkin savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını da vurgulayan Akgüzel, “Engin Akgüzel, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Biz Pana-Selimoğlu mağdurları bu iflasın hileli bir iflas olduğunu düşünüyoruz. Bu sebeplerle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na bu hafta itibariyle ‘hileli iflas’ ve ‘dolandırıcılıktan’ suç duyurusunda bulunacağız” dedi.


Tek suçumuz güvenmek

Kentsel dönüşüm mağdurları sosyal medya üzerinden de yaşadıkları mağduriyete ilişkin detaylı açıklamalar yaptı. “Pana Mağdurları” isimli hesaptan yapılan açıklamada, halkın tek suçunun Raci Şaşmaz'a güvenmek olduğu ifade edildi. Açıklamada, “Raci Şaşmaz tarafından ev yapma vaadiyle kandırılan, evleri yapılmayan, kira desteği sözü verildiği halde kiraları ödenmeyen binlerce insan aynı mağduriyeti yaşıyor. Evlerini vermeye mecbur bırakılan ve birikimleri ellerinden alınan insanların devlete ve Raci Şaşmaz’a güvenmekten başka suçu yok. Yetkililerden ve Raci Şaşmaz’dan gereğinin yapılmasını istiyorlar. İstedikleri ne sadaka, ne para, ne de hak etmedikleri herhangi bir şey. Sadece yıllarca emek verip biriktirdikleri paralarını ve evlerini alan Raci Şaşmaz’dan biraz merhamet bekliyorlar. Raci Şaşmaz evlerini yapmazsa çok daha kötü bir duruma düşecekler. Evlerinden olan insanlar şu an çadırda yaşamaya mecbur bırakıldı. Raci Şaşmaz ise kendisinin de dolandırıldığını iddia ediyor. İnsanların evlerini alıp şirketi çaycıya devreden birinden bahsediyoruz! Siz söyleyin, asıl dolandırılan; evlerinin yapılmasını bekleyen suçsuz insanlar mı, yoksa Raci Şaşmaz mı? Raci Şaşmaz halen senarist ve yapımcı olarak çalışma hayatına devam ediyor. Ne evlerini ellerinden aldığı insanlar umurunda, ne de sönen ocaklar, bir anda sokağa düşen insanlar. Asla çaresizlik içinde olduğumuz düşünülmesin. Raci Şaşmaz yaptıklarının hesabını vermek zorunda. Elimizden aldığı evlerimizi yapmak zorunda. Sadece süreci hızlandırmak için desteğe ihtiyacımız var. Lütfen desteğinizi esirgemeyin, paylaşın ve bu durum bir an önce çözüme kavuşsun” ifadeleri kullandı. 


PARALARI TOPLADI EVLERİ YAPMADI!

Raci Şaşmaz'ın site projesinden 150 milyon dolar topladığını da ifade eden mağdurlar, “Biz Fikirtepe’de Selimoğlu Yapı İnşaat, Raci Şaşmaz’dan vurgun yedik. Dolandırılan, evleri yıkılıp açıkta kalan, kirasını ödeyemeyen, çocuklarının rızkı, hayat birikimleri giden, borca batık, sağlığı bozulan, bu nedenle yakınlarını kaybeden en az 5 bin mağduruz. Raci Şaşmaz’ın sahibi ve yönetim kurulu başkanı olduğu şirketler 2014 yılından itibaren Fikirtepe semtinde, yenisini yapmak üzere yüzlerce ailenin evini yıktı, arsalarını aldı, ayrıca maketten 700 konut sattı, 150 milyon dolar karşılığı para topladı ama evlerimizi yapmadığı gibi, çivi çakmadan, topladığı paraların 4’te1’ini dahi harcamadan inşaatları terketti. 2017 yılında inşaat işinin malvarlıkları Raci Şaşmaz’ın diğer şirketlerine, akrabalarına ve onunla ilişkili diğer kişilere kaçırıldı, Raci Şaşmaz inşaat şirketlerini figuranı-çaycısına devretti. “Bizim inşaat ile ilgili işimiz yok’’ diye basın açıklaması yapıldı. Raci Şaşmaz bizi muhatap görmeye tenezzül etmiyor, sorularımıza yanıt vermek, açıklama yapmak gereği hissetmiyor, bizi görmezlikten gelip bizden kaçıyor. Yüzlerce dava ve savcılığa suç duyurusuna rağmen, malesef ülkemizdeki çok yavaş işleyen hukuk sistemi mağduriyetimize çare olamıyor” açıklamasını yaptı.


ÖZEL HABER/ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.