Maddeleri karıştırdı

Maddeleri karıştırdı
Sultangazi Cumhuriyet Mahallesi sakinlerinin kurduğu SİTEDER, mahallede yapılacak kentsel dönüşüm çalışmasıyla ilgili Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay'a 18 maddeden oluşan taleplerini yazılı olarak sundu. Altunay, o taleplerin yanından bile geçmeyen 16 maddeden oluşan başka bir dosya ile 3 ay sonra ortaya çıktı.

Sultangazi'de süren kentsel dönüşüm çalışmaları belediye ile vatandaşları karşı karşıya getirdi. Cumhuriyet Mahallesi sakinlerinin kurduğu Siteler Yaşam ve Dayanışma Derneği (SİTEDER) yöneticileri belediyeyi TOKİ'ye arsa sağlamakla ve doğru olmayan beyanlarla vatandaşlardan kentsel dönüşüm için imza toplamakla suçladı.

İkna odaları kurdular
Bir açıklama yapan SİTEDER Başkanı Erkan Bakkal mahallede yaşanan kentsel dönüm sürecini anlatarak, “2013’ten beri mücadele veriyoruz. Hukuk bizden yana karar verirken Sultangazi Belediyesi 2017 yılında TOKİ logosununda yer aldığı hiçbir garanti içermeyen kağıtları belediye zabıtası vasıtasıyla dağıtmaya başladı ve ikna odaları kuruldu” dedi.  Bakkal, “Sonra kentsel dönüşüm müdürü vasıtasıyla vatandaşı 'ikna odalarına' birebir görüşmeye çağırdılar. Belediye başkanı küçük gruplar halinde vatandaşı ikna turu çalışmalarına girdi. Bunun üzerine 27 Ekim 2017 tarihinde Site halkının, uzman hukukçuların ve Şehir Plancıları'nın katılımıyla 'Adaletli yerinde dönüşüm için olmazsa olmazlarımız' başlığı adı altında 18 maddeden oluşan şartlarımızı halkın huzurunda Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay'a 28 Ekim 2017 tarihinde yazılı metin olarak sunduk” dedi.

18 maddeye karşılık 16 madde
Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay'ın 3 ay boyunca sessiz kaldığını ve geçtiğimiz 21 Ocak'ta Ahmet Yesevi Kültür Merkezi'nde bir toplantı yaptığı dile getiren Bakkal, “Burada kendi hazırladığı ucu ve sonu açık hiçbir garanti içermeyen 16 maddeyi halkın imzasına sundu. Bu 16 maddede bizim 30 yıllık tapulu mülklerimiz hakkında TOKİ ile dönüşümün esaslarını belirlediğini yazıyor. Belediye sanki TOKİ ile aralarında bir yazılı anlaşma varmış gibi halkı kandırıp ön imza alıp mahallemizi ele geçirmeye çalışıyor” ifadesi kullandı.

CUMDER'i referans alıyorlar
TOKİ İstanbul Kentsel Müdürlüğü'ne gidip bilgi aldıklarını söyleyen Bakkal, “TOKİ yetkilileri belediye bir anlaşma olmadığını söyledi. “Dönüşümü isteyen CUMDER ve belediyeye 3'te 2 imzayı getirin bakarız” dediler. Ancak CUMDER 5 yıllık süreçte hiçbir dava açmayan, itiraz etmeyen, belediye ile site halkının tamamını yok sayarak istişare eden ve bu 16 maddeyi belediye ile oluşturan bir dernektir. SİTEDER olarak hukuksal sözleşme olmadan, plan proje olmadan, garanti olmadan ne TOKİ'ye ne de başka birine imza vermeyeceğiz” diyerek sözlerini bitirdi. 

CUMDER belediyenin yanında
İmzaların toplanıp 3'te iki çoğunluğun sağlanması halinde mahallelinin zor duruma düşeceğini söyleyen SİTEDER Yönetici Havva Alaçam Gül, “Burada toplanan 45 tane imza olsa da bizi tekrar riskli alan ilan edilmesine götürebilir. Böyle bir imza toplanıp 3'te 2 çoğunluğun sağlanabileceğini düşünmüyorum. Ama belediye zorluyor. Cumhuriyet Mahallesi Yaşatma ve Dayanışma ve Kültür Derneği de (CUMDER) buna destek veriyor ve imza için baskı yapıyor. Daha kötü olur diyerek ikna edilmeye çalışıldı. Belediyenin taşeronluğunu CUMDER üstlendi. İmzalardan sonra 3'te iki çoğunluk sağlanırsa TOKİ buraya müteahhitini yollar çalışmalar yapar. Projeyi gösterirler ve projeyi beğenmemek gibi lüksümüzde olmaz o zaman. Bu imzalanırsa söz söyleme hakkımız kalmaz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum