Mahalle başkanı bile köşeyi böyle dönmüş

Mahalle başkanı bile köşeyi böyle dönmüş
AK Parti Üsküdar İlçe Teşkilatı bünyesinde siyaset yapan Beylerbeyi Mahalle Başkanı Mehmet Yerinde’ye İBB ve Arnavutköy Belediyesi’nden milyonlarca liralık ballı ihale verildiği ortaya çıktı

İşi yaver giden AK Partili siyasetçi Mehmet Yerinde, İBB kuruluşu İstanbul Spor A.Ş.'nin çıktığı bir ihaleye, şirketini henüz İstanbul Ticaret Odası’na (İTO) kaydettirmeden bir gün önce girerek kazandı. 23 Mart 2016 tarih ve 97976 yevmiye nolu tescil talebini Kadıköy 27. Noterliği’nden yapan AK Partili Yerinde, İTO kaydını da aynı tarihte tescillendirdi.
 

Yüzde 60 kırım yapıldı


İstanbul Spor A.Ş.’nin 2 milyon 120 bin 100 TL yaklaşık maliyetle çıktığı ‘Muhtelif Organizasyonlarda Teknik Kiralama Hizmet Alımı” başlıklı ihaleye 876 bin 315 TL gibi oldukça düşük bir teklif sunan AK Partili mahalle başkanının kazandığı ilk ihale bu oldu. Yerinde’nin sürpriz yükselişi bununla da sınırlı kalmadı. Bir (1) günlük İTO kayıtlı firmasıyla 24 Mart 2016’da yine İstanbul Spor A.Ş. tarafından çıkılan yemek temini ihalesine giren AK Partili siyasetçi, 1 milyon 113 bin 300 TL yaklaşık maliyetli işi 487 bin 798 TL karşılığında yerine getireceğini taahhüt ederek bu zamana kadar yapılan ihalelerde tüm zamanların en düşük teklifini veren firma olarak kayıtlara geçti. Bir yemek ihalesinde sözleşme bedelinin yüzde 60 oranında kırım yapan siyasetçinin nasıl bir yemek hizmeti sunduğu ise muamma. Diğer bir ilginç gelişmeyse normalde 24 Mart 2016’da yapılacak ihalelerden birisinin düzeltme yapılarak iki gün önceye çekilmesi ve iki ihalenin de Yerinde’ye verilmiş olması.

Arkasında kimler var?


AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak’ın, teşkilat başkanlarına hitaben, “Belediyelerden ihale alan ya da belediyelerde çalışan hiç kimseye aktif görev vermeyin” talimatı, Üsküdar AK Parti İlçe Başkanlığı’ndan karşılık bulmadı. Konuyla ilgili ulaştığımız İlçe Başkanı Adem Kaan Pehlivan, "Bahsettiğiniz kişin ihalelere girdiğinden haberimiz yok, biz onu mali müşavir olarak biliyoruz" şeklinde açıklama yaparken, 2018 yılının Mart ayında Arnavutköy Belediyesi ile Mehmet Yerinde arasında imzalanan 3 milyon 621 bin 250 TL'lik sözleşmeden de bilgisinin olmadığını kaydetti.

Telefonlar aktif değil


Üsküdar AK Parti Teşkilatı mahalle başkanlarından Mehmet Yerinde’nin İTO kayıtlarında belirttiği telefon numaralarının aktif olmadığı tesbit edilirken, şirket merkezi olarak gösterilen adrese de ulaşılamaması oldukça dikkat çeken detaylar arasında yer aldı. Yerinde’nin İBB’de başlayan şüpheli ihale ilişkilerinin ardından yükselen rant trafiğinin AK Partili Arnavutköy Belediyesi’nde devam etmesi, "Ballı ihalelerde kimin ya da kimlerin parmağı var" sorusunun gündeme düşmesine neden oldu. CENGİZ ALÇAYIR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum