Makam aracına şifreli kasa

Makam aracına şifreli kasa
CHP’li belediyelerden Beşiktaş’ta sular durulmuyor. Eski Başkan Murat Hazinedar ile birlikte üst düzey isimlerin yolsuzluk ve rüşvet suçlamasıyla görevden uzaklaştırılmasının ardından bu kez de araç kiralama ihalesindeki milyon dolarlık kurnazlık ortaya çıktı. Açık ihale yapmaktan kaçınan belediye, işi pazarlık usulü götürdü. Başkanvekili Tahir Doğaç’ın, makam aracına şifreli çelik kasa monte edilmesini istemesi ise “Seyyar kasaya neden ihtiyaç duyuyor?” sorusunu gündeme düşürdü.

Mülkiye müfettişlerinin eksik olmadığı Beşiktaş Belediyesi, araç ve sürücü kiralama ihalesinde ilginç bir yönteme başvurdu. Mevzuat gereği açık ihale yapmak yerine davet ettiği firmaya işi veren CHP’li belediye, 2017 yılı başından itibaren çıktığı ihaleleri değişik gerekçelerle iptal etti. İştah kabartan ihaleye başka firmaların girmesini engellemek için davet usulünü devreye sokan Beşiktaş Belediyesi, uygulamaya geçirdiği kurnazlıkla rekabet şartlarının oluşmasına imkan tanımadığı gibi kamuyu da zarara soktu. CHP’li Belediye, peş peşe iptal ettiği ihalelerin ardından Kamu İhale Kurumu’nun (KİK) 21-D maddesini dayanak göstererek yaklaşık 14 milyon TL.’lik ihaleyi peyder pey yandaş firmaya verdi. Kurum, ayrıca, kiralıklar arasında bulunan Başkanvekili Tahir Doğaç’a tahsisli VIP araca da bir dizi konforun eklenmesini istedi.

beşiktaş tahir doğaç

ESPRESSO KAHVE MAKİNASI
CHP’li belediye, peş peşe çıktığı bazı kiralama ihalelerini, geçerli teklif veren firma olduğu gerekçesiyle iptal ederken bir ihaleyi de teknik şartnamedeki yanlışlıktan dolayı geçersiz kıldığını belirtti, akabindeyse üçer aylık periyotlarla gerçekleştirdiği pazarlık usulü ihalelerin sözleşmelerini aynı firmayla imzaladı. Davet ettiği Ankara merkezli firmadan 200’den fazla araç, 150 civarında şoför kiralama hizmeti alan belediye, Başkanvekili Tahir Doğaç’ın kullanacağı makam aracına şifreli çelik kasa, espresso kahve makinesi, elektrikli alttan ısıtmalı koltuk gibi fonksiyonların monte edilmesini şart koştu.

tahir doğaç

CENGİZ ALÇAYIR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum