Maltepe Belediyesi: İddialar art niyetli

Maltepe Belediyesi: İddialar art niyetli
Maltepe Belediyesi, belediyeye ait araçların bedellerin üzerinden kiraya verildiğine yönelik ortaya atılan iddialara cevap verdi. Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın da sosyal medyada paylaştığı açıklamada, “Kamuoyunu yanlış bilgilendirerek, kurumumuza saldıran kesimlerin hedefi 6 yıldır Maltepe’de kurduğumuz “Rant için değil halk için hizmet üretme” anlayışımızdır. Tüm bu art niyetli saldırılara cevabı Maltepeliler sandıkta vermiştir” denildi

Maltepe'de hukuksuz ve ranta dayılı hiçbir şeyin yapılmadığı belirtilen açıklamada, “Bazı basın yayın organlarına yansıyan ve belediyemize ait araçların bedelleri üzerinde kiralandığına dair iddialar, kamuoyunu yanıltmaya yönelik gerçek dışı ithamlardır. Belediyemiz bünyesinde hizmet veren araçların alımı, yıllardır açık ihale usulüyle gerçekleştirilmektedir. Bahse konu ihale de yine aynı yöntemle gerçekleştirilmiştir. İhalemize karalama maksadıyla ortaya atılan ithamın aksine 4 firma katılmış ve akabinde de Kamu İhale Kurumu’na herhangi bir itirazda dahi bulunulmamıştır. Yine ithama bahis kolan aracın aylık bedeli 8 bin 827 TL’dir. Aracın piyasa fiyatı araştırıldığında, bu fiyatın piyasanın da altında olduğu görülecektir” ifadelerine yer verildi.

TEK BİR USULSÜZLÜK YOK
Usulsüz herhangi bir işlemin olmadığının altı çizildiği açıklamada, “Maltepe Belediyesi olarak her koşulda olduğu gibi pandemi ile mücadele koşullarında da tüm imkanlarımızla halkımızın ve devlet kurumlarımızın hizmetinde olduk. Maltepe Belediyesi olarak her zaman kamuoyunu bilgilendiren, halka hesap veren açık, şeffaf bir yönetim anlayışı en önemli ilkelerimizden birisi olmuştur. Maltepe halkı adına harcadığımız her tutarın hesabını yine Maltepelilere vermekten asla geri durmadık. Bu noktada kamuoyu da yakından bilmektedir ki; sayısız müfettişle ve sayısız teftişle muhatap olduk. Ancak tek bir müfettiş raporunda dahi usulsüz bir işlemin tespiti söz konusu olmamıştır” denildi.

HALK GEREKLİ CEVABI VERDİ
Maltepe halkının iddia sahibi art niyetli kişilere gerekli cevabı verdiği de belirtilerek şu ifadelere yer verildi; “Bir takım bilgileri ve rakamları çarpıtarak, kamuoyunu yanlış bilgilendirerek, kurumumuza saldıran kesimlerin hedefi açıkça 6 yıldır Maltepe’de kurduğumuz “Halkla birlikte yönetme, birlikte karar alma, açık ve şeffaf bir yönetimle rant için değil halk için hizmet üretme” anlayışımızdır. Tüm bu art niyetli saldırılara cevabı Maltepeliler son seçimde sandıkta vermiştir.”



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.