Maltepelilere terörist imasına sert yanıt

Maltepelilere terörist imasına sert yanıt
23 Haziran seçimlerinde Maltepe'de Seçim Koordinasyon Merkezi olarak seçilen Türkan Saylan Kültür Merkezi skandal bir gerekçe ile değiştirildi. AK Parti'nin “Türkan Saylan Kültür Merkezi konum olarak terör örgütü sempatizanlarının konuşlandığı, Gülsuyu Mahalle sınırlarına çok yakın" diyerek yaptığı itiraz ilçe seçim kurulu tarafından kabul edildi. Skandal kararı Gazete Damga'ya değerlendiren Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Bu kutuplaştırıcı dil artık hepimizi kahrediyor" diyerek, "Hiç kimse benim Maltepeli hem

GÜLSUYU MAHALLE SINIRLARINA ÇOK YAKIN

AK Parti Maltepe İlçe Başkanı Mehmet Erikçi, 20 Mayıs 2019 tarihinde Maltepe İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na başvurarak 23 Haziran'da yapılacak yerel seçimde ilçede seçim merkezi olarak belirlenen Maltepe Belediyesi bünyesindeki Türkan Saylan Kültür Merkezi'nin uygun olmadığını belirtti ve başka bir merkezin belirlenmesini istedi. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nin hem güvenlik hem tarafsızlık açısından uygun olmadığını savunan Erikçi dilekçesinde skandal ifadeler kullandı. Merkezin konum olarak terör örgütü sempatizanlarının konuşlandığı, normal bir vatandaşın dahi özgür şekilde sınırlarına giremediği Gülsuyu Mahalle sınırlarına çok yakın olduğu öne sürülen dilekçeyi dikkate alan YSK ise skandal bir karar verek SKM'yi değiştirdi.

BU AYRIŞTUIRIDCI DİL HEPİMİZİ KAHREDİYOR
Çok tartışılan kararı Damga'ya değerlendiren Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Bu kutuplaştırıcı dil artık hepimizi kahrediyor. 5 yıldır belediye başkanı olarak görev yapıyorum. Ben o mahalleye insanların girip çıktığının engellendiğini görmedim. Ama iktidar partisinin ilçe başkanı bir mahalleye giremediğini iddia ediyor, o mahalleden oy alamıyor diye 15 bin hemşerimizin yaşadığı bir mahalleyi terör yuvası diye nitelendiriyorsa bence o koltukta daha fazla oturmamalı" dedi. "Hiç kimse benim Maltepeli hemşerilerime terörist diye çamur atamaz, kamuoyuna bunu böyle lanse edemez" diyen Kılıç, "Bütün bu kötü niyetli girişimlere karşı daha çok çalışacak, 23 Haziran’da İstanbul’a barışı, huzuru ve kardeşliği geri getireceğiz" açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.