Manda seçerken bile fesatlık düşünmüşler!

Manda seçerken bile fesatlık düşünmüşler!
Oğlu Ali Ömer Baltacı’nın, başkanlık makamına tahsisli Mercedes marka araçla trafik polisine yakalanmasının ardından Arnavutköy’de yeni skandallar serisi patlak verdi. İhaleye fesat karıştıran belediye yetkilileri önce işi yaptırdı, ardından da ihaleye çıktı.

Arnavutköy’ün AK Partili Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı’nın marifetleri saymakla bitmiyor. Baltacı, belediye iştiraki ARAŞ A.Ş. yönetim kurulu başkanlığından istifa ederek sıradan bir yönetim kurulu üyesi sıfatına geçtiği halde, aldığı 5 bin TL’lik huzur hakkından vazgeçmemiş, bu sayede yönetim kurulu başkanını geride bırakmıştı. Baltacı, diğer yandan da halkın parasıyla kiraladığı makam aracını oğlu Ali Ömer Baltacı’nın da özel işlerinde kullanmasına izin vererek tepkileri üzerine çekmişti. Vukuatlı başkanın bu kez de ihalelere fesat karıştırdığı ortaya çıktı. Geçmiş dönemlerde FETÖ organizasyonları arasında yer alan Türkçe Olimpiyatları’ndan birisini düzenleyen kişiyle mal ve hizmet alım sözleşmesi yapılmasına “Olur” veren AK Partili Baltacı’nın, bunu yaparken de ihaleye fesat karışmasına göz yumduğu tesbit edildi.

Önce şenlik 1 ay sonra pazarlık
Başkan Baltacı, 2012 yılının Haziran ayında yaptığı basın toplantısında, Arnavutköy 2. Uluslararası Kültür Sanat Festivali’nin startını verdi. Festivalin en ilginç aktivitesi olarak İstanbul 1. Manda Şenliği’ni işaret eden Baltacı, 19 Haziran’da yapılan şenlikte Ayşe adlı mandanın birinciliğe, Sülün adlı mandanın ikinciliğe, Karaelmas adlı mandanın da üçüncülüğe layık görüldüğünü ilan ederek sahiplerini ödüllendirdi. İstanbul 1. Manda Şenliği etkinliği için o tarihte henüz ihaleye çıkılmamışken, etkinlik masraflarının sponsor aracılığıyla mı yoksa belediye imkanlarıyla mı karşılandığı netlik kazanmadı. Belirsizlik, şenliğin bitmesinden tam 1 ay sonra aralandı. Arnavutköy Belediyesi, önce iş verdiği, ardından da 1 ay sonra sözleşme imzaladığı firmaya iltimas geçerek ihaleye fesat karıştırmaktan çekinmedi. Belediye, 2012/77311 no ve 18.07.2012 tarihli sözleşmeyle, işi, 135 bin TL karşılığında E.A. adlı şahısa verdiğini Kamu İhale Kurumu’na bildirdi. Suç işlemeyi göze alan belediye, 1 ay önceden işi verdiği firma sahibiyle sonradan masaya oturarak göstermelik bir şekilde pazarlık yaptı.

ARNAVUTKÖY BELEDİYESİ

ARNAVUTKÖY BELEDİYESİ

Hediye bisiklet ihalesi de şaibeli
AK Partili Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, aynı firma sahibiyle bir kez daha göstermelik olarak 2013 yılında pazarlığa oturdu. 2013 yılı eğitim öğretim döneminin 14 Haziran’da sona ermesiyle, kentte, 17 Haziran’da bir şenlik düzenleyen belediye başkanı, başarılı öğrencilere bisiklet hediye edilmesi talimatını verdi. Öğrenciler hediye bisikletlerini şenlik sırasında teslim alırken, hediye edilen bisikletler için henüz mal alım ihalesine çıkılmamıştı. Bu işi de ihalesiz bir şekilde aradan çıkartan Başkan Baltacı, aradan 6 ay geçtikten sonra 2013 yılını Aralık ayında ilan ettiği 2013/172442 no’lu ihaleyle 142 bin bin 390 TL'lik bisiklet alım sözleşmesi imzaladı. Kaç bisikletin alındığı ve kimlere hediye edildiği bilinmezken, firma sahibiyle belediye arasındaki yakın ilişkiler de oldukça dikkat çekti. Şaibeli ilişkilerin tarafı olan belediye ile torpilli firma arasında bu zamana kadar imzalanan 12 ihalenin toplam maliyeti ise 10 milyon TL’yi aşar düzeyde seyrediyor. CENGİZ ALÇAYIR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.