Mazbatasız başkan Ekrem İmamoğlu!

Mazbatasız başkan Ekrem İmamoğlu!
Ekrem İmamoğlu’nun mazbatası iptal edildi ama seçim vaadi olan ve kısa görev süresi içinde hayata geçirilmesi için talimat verdiği ulaşım indirimleri dün AK Parti’nin çoğunlukta olduğu İBB Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi. Aylık öğrenci kartı 85 TL’den 40 TL’ye indirildi. 19 Mayıs'ta ve Ramazan Bayramı boyunca toplu taşımının ücretsiz olması karara bağlandı. Ayrıca YKS, LGS, AÖF ve KPSS sınavlarının olduğu günler sınava gireceklere toplu ulaşım araçları ücretsiz olacak

İmamoğlu söyledi AK Parti gündeme getirdi
18 gün İBB başkanı kalan ve sonrasında YSK tarafından mazbatası iptal edilen Ekrem İmamoğlu'nun İstanbullulara sözünü verdiği toplu taşımada ve suda indirim konusu ile dini ve resmi bayramlarda ulaşımın ücretsiz olması teklifleri AK Parti grubu tarafından İBB Meclis gündemine taşındı. Suya yüzde 40 indirim ve öğrenci kartının da 85 TL'den 40 TL'ye indirilmesi kararları bugün gerçekleştirilen meclis oturumunda oya sunuldu. Teklifler oy birliği ile meclisten geçti.

UKOME ve İSKİ'ye yazılı talimat göndermişti
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 3 Mayıs 2019 tarihinde Ulaşım Daire Başkanlığı'na gönderdiği talimatta aylık öğrenci kartı bedelinin 85 TL'den 50 TL'ye düşürülmesi, 0-4 yaş arası çocuklu anneler için ücretsiz taşıma kartı, 0-12 yaş arası çocuklar için ücretsiz yolculuk hakkı, dini-milli-resmi bayram günlerinde toplu taşımanın ücretsiz olması konularında çalışma yapılmasını istemişti. Suda yüzde 40 indirim için de İmamoğlu tarafından İSKİ Genel Müdürlüğü'ne talimat gönderilmişti.

18 günlük icraatımız
Vaatlerinin bir bir İBB Meclisi'nde kabul edilmesinin ardından açıklama yapan Ekrem İmamoğlu, “18 günlük icraatımızdır” başlığı altında, “Öğrencilerin aylık abonman ücreti 85 TL'den 40 TL'ye indi. 19 Mayıs Bayramı'nda ulaşım tüm İstanbullulara ücretsiz. Ramazan Bayramı'nda ulaşım tüm İstanbullulara ücretsiz” sıralamasını yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.