Meclis'te söz düellosu!

Meclis'te söz düellosu!
Ekim ayı Esenyurt Belediye Meclisi tartışmalı başladı. Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, grup başkanvekillerine söz vermeyince MHP Grubu salonu terk etti. Daha sonra İYİ Parti Grup Başkanvekili Enver Demir, Bozkurt'un tavrını kınayarak, “Bu tutum bir nevi siyasi partileri tanımamak demektir” diyerek Meclis'i terk edince AK Parti Grubu tarafından ayakta alkışlandı

SİZDEN DERS ALACAK DEĞİLİM

Esenyurt Belediye Meclisi'nin ekim ayı ilk otrumunda 'söz vermeme' tartışması yaşandı. Gündem maddelerine geçilmeden önce söz isteyen grup başkanvekilleri Meclis'i yöneten Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt'un engeline takıldı. Bu durumu protesto eden MHP Grubu toplantıyı terk etti. AK Parti Grup Başkanvekili Gazanfer Karakaş ise Bozkurt'a, “Bu tutumunuzdan dolayı sizi şikayet ettik. Müfettişler geldi ifadenizi aldı. Esenyurt'a yazık ediyorsunuz” tepkisini gösterdi. Kemal Deniz Bozkurt ise “Meclis'in insicamını bozuyorsunuz. Sizden ders alacak değilim. Ben yönetmelik ve kanuna göre görev yapıyorum. Grup başkanvekilliği diye bir makam yok” çıkışını yaptı.


İLK DEFA  AK PARTİLİLERE KATILIYORUM

Bozkurt ve AK Parti Grubu arasında tartışmalar devam ederken, İYİ Parti Grup Başkanvekili Enver Demir söz aldı. “Bu Meclis'e böyle başlamak istemezdik. Bugüne kadar ilk defa AK Partili arkadaşlara katılıyorum” diyen Demir, “Grup başkanvekilliği makamını tanımıyorum demeniz aslında siyasi partileri tanımadığınız anlamına gelir. Böyle devam ederse bizim de burada oturmamıza gerek yok” ifadelerini kulllandı. Bu sözler üzerine AK Parti Grubu Demir'i alkışladı. Demir daha sonra Meclis oturmunu terk etti. Belediye Başkanı Bozkurt ise “Ben Enver Demir'i seviyorum. Bizim görüş ayrılığımız gündeme dairdir” açıklamasında bulundu.


BÖYLE BİR ŞEY OLABİLİR Mİ?

Meclis'te yaşananların ardından Damga'ya açıklamada bulunan İYİ Parti Grup Başkanvekili Enver Demir, “Başkan'ın konuyla ilgili hassasiyetini gözden geçirmesi gerekir. Böyle bir şey olabilir mi?” diye sordu. Demir, yaşananların ittifakla bir alakasının olmadığını, Esenyurt'la ilgili bir gelişme olduğunu söyledi.


HABER: EKREM HACIHASANOĞLU
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.